Mikko Syrjälahti

Mikko Syrjälahti Simapin teknologiajohtajaksi

Kiinteistöalan teknologiayritys Simap on nimittänyt DI Mikko Syrjälahden yhtiön teknologiajohtajaksi. Hän on työskennellyt aiemmin useiden kasvuyritysten eri kehitys- ja johtotehtävissä sekä kuuluu Simapin osakkaisiin.

Mikko Syrjälahti

Mikko Syrjälahti seuraa teknologiajohtajana pitkään tehtävää hoitanutta Ville Voipiota, joka siirtyy strategiajohtajaksi.

– Järjestelmämme on osoittanut jo kilpailukykynsä. Minun tehtäväni on jatkaa sen skaalautuvuuden ja kustannustehokkuuden parantamista sekä edistää laitteidemme muotoilua ja sarjavalmistusta, Mikko Syrjälahti toteaa.

– Intohimoni on aina ollut teknologiaratkaisujen kehittäminen ja kasvuyritykset. Roihu syttyi toden teolla, kun olin tutkijana CERNissä 1997–1999 ja tein samalla diplomityötäni. Oivalsin, miten teknologia voi palvella ihmiskuntaa samalla kun se työllistää ja luo hyvinvointia. Olen ollut sen jälkeen kasvattamassa monia suomalaisia teknologiayrityksiä kansainvälisille markkinoille. Se on aina yhtä kiehtovaa, Syrjälahti sanoo.

– Meillä on Simapissa kunnianhimoinen tavoite. Teemme lämmitysjärjestelmistä älykkäitä ja avaamme digitalisoinnin kautta kuvan rakennusten todelliseen energiatehokkuuteen, hiilijalanjälkeen ja niiden ohjattavuuteen. Kun Mikko ottaa teknologiajohtajan tehtävät, minä keskityn datan ja teknologian yhdistämiseen, Ville Voipio kertoo.

Simapin OptiControl-järjestelmä säätää kerrostalon tai toimitilan lämpötilaa huonekohtaisesti Simapin omalla radioteknologialla. Se ohjaa langattomia patteritermostaatteja, jotka ovat Simapin kehittämiä.