TkL Mia Andelin on nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi (CSO) 10.8.2020 alkaen.

Mia Andelin Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi

TkL Mia Andelin on nimitetty Sweco Finlandin kestävän kehityksen johtajaksi (CSO) 10.8.2020 alkaen.

”Olen erittäin iloinen saadessani toivottaa Mian tervetulleeksi Swecon joukkueeseen. Kestävän rakennetun ympäristön ja teollisuuden kehittäminen sekä asiakkaidemme tukeminen on Swecolle ykkösasia. Mian vahva osaaminen kiinteistökehityksestä, ympäristösertifioinneista ja kokonaisvaltaisesta rakennetun ympäristön vastuullisuudesta nivoo yhteen meidän jo olemassa olevan monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijuuden. Mian tuella kehitämme liiketoimintaamme ja vahvistamme asiakastarjontaamme entistäkin vastuullisemmaksi, ja Swecon oman hiilineutraaliustavoitteen lisäksi edistämme positiivista hiilikädenjälkeä yhteiskunnassa”, sanoo Swecon maajohtaja Markku Varis.

Mia Andelin vastaa Swecolla vastuullisuuden ja kestävän kehityksen tavoitteiden edistämisestä yhdessä liiketoimintajohdon kanssa sekä toimii osana Sweco-konsernin kestävän kehityksen verkostoa. Lisäksi Andelin johtaa Swecon hiilineutraaliustavoitteen toteutumista Suomessa. Sweco tähtää hiilineutraaliksi Suomessa vuoteen 2035 mennessä.

Andelinilla on 20 vuoden kokemus kiinteistöalan ja kestävän kehityksen tehtävistä. Andelin siirtyi Swecolle Skanskalta, jossa hän toimi ympäristöpäällikkönä. Aiemmin Andelin on työskennellyt muun muassa Pöyryllä kiinteistökauppoihin liittyvän konsultoinnin ja vastuullisuusviestintään liittyvien tehtävien parissa.

”Tulen todella innoissani mukaan Swecon kestävän kehityksen tiimiin. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat viimeisten vuosien aikana tulleet voimakkaasti näkyviin myös Suomessa kuten koko Euroopassa. Rakennetussa ympäristössä ja teollisuudessa on paljon mahdollisuuksia ilmastonmuutoksen hidastamiseksi, ja Swecolla on valtavasti asiantuntijuutta myös sopeutumisen ja resilienssin kannalta merkityksellisien ratkaisujen tarjoajana”, Mia Andelin sanoo.