Kuva: metsagroup.fi

Metsä Fibre ja Fimpec sopimukseen Kemin biotuotetehtaan rakennuttamisesta

Kuva: metsagroup.fi

Kemin biotuotetehdas on Metsä Fibren mukaan valmistuessaan pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos ja Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,6 miljardia euroa. Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii ilman fossiilisia polttoaineita, ja sen sähköomavaraisuus tulee olemaan 250 %. Valmistuessaan tehdas tuottaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja koivusellua, energiaa sekä muita biotuotteita.

– Haluamme alansa parhaat ammattilaiset kumppaneiksemme rakentamaan modernia fossiilitonta biotuotetehdasta Kemiin ja edellytämme heiltä sitoutumista projektin turvallisuus-, aikataulu- ja laatuvaatimuksiin. Pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Fimpec toimii näiden periaatteiden mukaisesti ja meillä on kaikki edellytykset toteuttaa yhteistyössä onnistunut teollinen suurprojekti Kemissä, sanoo biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

– Kemin biotuotetehdas on viimeisintä teknologiaa hyödyntävä investointi, jonka laitetoimitukset perustuvat ympäristötehokkaimpiin ja kestävimpiin ratkaisuihin. Tämä toimeksianto vahvistaa merkittävästi Metsä Fibren ja Fimpecin välistä pitkäaikaista ja hedelmällistä yhteistyötä, jossa haetaan avoimesti uusia ja tehokkaita toimintatapoja. Asiantuntijamme tulevat toimimaan tiiviinä osana Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan toteutusorganisaatiota. Yhteistyömme Metsä Fibren kanssa on ollut merkittävässä osassa jo silloin, kun Fimpecin kasvutarinaa on kirjoitettu. Olemme todella tyytyväisiä ja otettuja, että tähän tarinaan voidaan nyt alkaa kirjoittamaan uusia sivuja, sanoo Fimpecin hallituksen puheenjohtaja Pekka Salomaa.