Kuva: valorem-energie.com

Megatuuli ja ranskalainen Valorem kehittävät 1500 megawatin tuulivoimahankkeita

Enersense International Oyj:n tytäryhtiö, maatuulivoiman hankekehittäjä Megatuuli Oy ja ranskalainen vihreän energian yhtiö Valorem ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on kehittää tuulivoimahankkeita Suomeen 1500 megawatin verran vuoteen 2025 mennessä.

Kuva: valorem-energie.com

Enersensen mukaan tavoitteen saavuttaminen tarkoittaisi yli 1,5 miljardin euron uusia investointeja Suomeen. Yhteistyösopimus on kolmivuotinen, ja se kattaa uusien tuulivoimahankkeiden kehittämisen lisäksi jo käynnissä olevat yhteiset tuulivoimahankkeet. Aikaisemmin yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä Teuvan/Kurikan Saunamaan, Kauhajoen Suolakankaan sekä Kurikan Kalistannevan ja Matkussaaren tuulivoimapuistojen osalta. Nämä noin 500 miljoonan euron hankkeet on jo rakennettu tai ovat parhaillaan rakenteilla, Enersense kertoo.

– Kotimainen ja kansainvälinen kiinnostus tuulivoimainvestointeja kohtaan Suomessa on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja viime kuukausina kiinnostunut on vain lisääntynyt, toteaa Enersensen tuulivoimakehityksen toimialajohtaja Lauri Lammivaara.