Kuva: Peab

Swerockille 12 sähkökäyttöistä betonipumppua

Valmisbetonia ja kiviaineksia tarjoava, Peab-konserniin kuuluva Swerock hankkii 12 sähkökäyttöistä betonipumppua, joista kaksi tulee Suomeen alkusyksystä. Loput otetaan käyttöön Ruotsissa.  

Kuva: Peab

– Kehitämme jatkuvasti uusia ratkaisuja pienentääksemme tuotantomme ja toimitustemme ilmastovaikutusta. Olemme juuri lisänneet uuden palasen betonipalapeliimme. Tästä lähtien voimme tarjota markkinoille selvästi ilmastoystävällisempiä betonitoimituksia, sanoo Mats Norberg, Swerockin Pohjoismaiden toimitusjohtaja. 

Hybridipumput kytketään työmailla 125 ampeerin pistorasiaan, ja ne käyvät kokonaan sähköllä. Hybridipumppujen koko vaihtelee: pienin on 20-metrinen, suurin 47-metrinen. Hybridipumput on kehitetty yhteistyössä PM Nordicin kanssa, ja ne on valmistanut saksalainen Putzmeister-yhtiö.

Tällä hetkellä on kaksi hybridipumppua valmiina, ja ne otetaan käyttöön pian. Loput 10 laitetta toimitetaan ja otetaan Swerockin mukaan käyttöön tämän vuoden aikana. Suomessa pumput otetaan käyttöön alkusyksystä.

– Selvästi pienempi äänenvoimakkuus ja pakokaasuttomuus tekevät työmaista parempia kaikille. Meille on tärkeää olla mukana pienentämässä ilmastovaikutustamme sekä Suomessa että Ruotsissa, Mats Norberg sanoo.