Maailman suurimmassa risteilyaluksessa Produalin tuotteet

Maailman suurimman ristelyaluksen Harmony of the Seas –risteilijän automaatiossa hyödynnetään Produal Oy:n luotettavia mittaus- ja säätötuotteita. Ne ovat osana Koja Marinen toimittamia risteilijän ilmastoinnin ja ilmanvaihdon automaation kokonaisratkaisuja.

harmonyoftheseasHarmony of the Seas –risteilijä on luovutettu STX:n Ranskan telakalta Royal Caribbean Cruise Lines varustamolle 15.5.2016 ja se matkaa kotisatamaansa Barcelonaan. Risteilijä on suurin koskaan maailmassa rakennettu alus ja se on viisi kertaa Titanicia suurempi. Yli kolme miljardia euroa maksaneen aluksen kokoa kuvaavat numerot ovat vaikuttavia: pituus 363 metriä, leveys 66 metriä, 16 kantta, 6360 matkustajaa, 2100 miehistön jäsentä, 20 ravintolaa, 23 uima-allasta, 10 kerrosta korkea liukumäki, luistin- ja kelkkarata sekä täysimittainen koripallokenttä. Tämän merellä vaativissa olosuhteissa liikkuvan rakennuskokonaisuuden ilmanlaadun ylläpito, ilmastointi, kosteuden hallinta ja käytettävissä olevan rajatun energian käytön optimointi asettavat äärimmäisiä vaatimuksia automaatioratkaisuille ja niiden mittaus- ja säätölaitteille.

”Tämä on ollut todella ainutlaatuiden projekti, jossa vaatimukset tuotteidemme ominaisuuksille ja luotettavuudelle olivat erittäin kovat. Meille Produalaisille on tärkeää, että tuotteemme hyväksyttiin osaksi Koja Marinen kokonaisratkaisua tähän maailmanluokan risteilijään”, toteaa toimitusjohtaja Ari Mårtensson Produalista.

Produal on risteilijän ilmastoinnin ja ilmanvaihdon automaation kokonaisratkaisut toimittaneen Koja Marinen kumppani. Produal on toimittanut ristelijään mm. lämpötila-, paine-ero-, kosteus- ja hiilidioksidiantureita ja -lähettimiä.

”Harmony of the Seas on osa usean aluksen sarjaa, jossa olemme hyödyntäneet pitkän historian aikana vaativissa risteilijäprojekteissa kehittämäämme osaamistamme. Alukset ovat todella merkittäviä projekteja meille ja asiakkaillemme. Niissä käytetään ainoastaan maailman parhaita teknologioita ja ratkaisuja”,  toteaa meriliiketoiminnasta vastaava johtaja Esko Nousiainen Koja Oy:stä.

Produalin tuotteet ovat käytössä myös RCCL varustamolle toimitetuissa Saksassa rakennetuissa Quantum –sarjan aluksissa. Sarjan kolmas alus Ovation of the Seas luovutettiin varustamolle tämän vuoden huhtikuussa.  Tuotteet ovat myös käytössä Harmony of the Seas aluksen sisaraluksessa, jonka luovutus on toukokuussa 2018. Kaikkiin näihin aluksiin on Koja Marine toimittanut ilmastoinnin ja ilmastoinnin automaatioratkaisut.


Produal on korkealaatuisten rakennusautomaation mittaus- ja säätölaitteiden one-stop-shop –kumppani ja markkinajohtaja Pohjoismaissa.  Produalin paikalliset asiantuntijat työskentelevät yhdessä asiakkaidemme kanssa erinomaisten kiinteistöautomaatioprojektien ja palveluiden toteuttamiseksi, sekä hyviksi todettujen automaatioratkaisujen suunnittelemiseksi. 29 vuoden asiantuntemuksemme näkyy kymmenissätuhansissa rakennuksissa ympäri maailman. Produalilla on toiminnot Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Ranskassa ja Puolassa. Tuotteita myydään jälleenmyyjäverkoston kautta useissa maissa Euroopassa sekä Lähi-Idässä. Produalin liikevaihto oli 2015 19.6 M€. Measure-be sure.