Kuva: lujabetoni.fi

Lujabetoni: Vähähiilinen betoni kiinnostaa pääkaupunkiseudulla 

Lujabetonin mukaan sen vähähiilisen valmisbetonin toimituskuutiot ovat lisääntyneet yli 20 % pääkaupunkiseudulla viimeisen vuoden aikana. Vähähiilisillä betoneilla on Suomen Betoniyhdistyksen kansallinen GWP-luokitus.

Kuva: lujabetoni.fi

Lujabetonin mukaan vähähiilisen betonin käyttö rakennushankkeissa lisääntyy nopeasti kuutiomäärissä mitattuna, etenkin pääkaupunkiseudulla. Vähähiilisen betonin valmistuksessa korvataan osa sementistä vähempipäästöisillä seosaineilla.

Yhtenä esimerkkinä on Kalasatamasta Pasilaan -hanke, jossa rakennetaan 4,5 kilometriä uutta raitiotietä. Lujabetonin mukaan hankkeen betonivaluista on 35 % tehty vähähiilisellä betonilla.

– On mukava parantaa Helsingin kulkuyhteyksiä ympäristöystävällisemmällä betonilla. Nyt tiedän, että ainakin töissä teen parhaani ilmastonmuutoksen estämiseksi eli voin nukkua yöni hyvin, Destian valutyönjohtajana hankkeessa toiminut Sami Roos sanoo. 

– Luja-Vähähiilibetoni soveltuu moninaisiin rakennuskohteisiin, ja sitä valmistetaan tätä nykyä jo koko Suomessa useimmilla valmisbetonitehtaillamme, joille Kiwa Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt vähähiilisen betonin valmistuksen sertifikaatin, Lujabetonin projektipäällikkö Teppo Kasanko toteaa.