Havainnekuva. Kuva ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

Lehto rakentaa NREPille puukerrostaloja Espooseen ja Turkuun

Havainnekuva. Kuva ei vastaa yksityiskohtaisesti lopullista toteutusta.

”Tarvitsemme Suomessa parempaa ja kestävämpää rakennettua ympäristöä. Siksi on tärkeää sijoittaa uudenlaisiin innovatiivisiin kiinteistöratkaisuihin, myös koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden keskellä. On hienoa vauhdittaa puurakentamista Suomessa yhteistyössä Lehdon kanssa ja tuoda kasvukeskuksiin uudenlaisia vuokrakoteja, jotka auttavat osaltaan vähentämään kiinteistöjen ilmastokuormaa. Haluamme rakennuttajana auttaa kehittämään puurakentamisesta entistä houkuttelevamman ja kilpailukykyisemmän vaihtoehdon”, kertoo NREP:n sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen.

Kohteista kolme valmistuu Espooseen ja yksi Turkuun. Arvioitu valmistuminen on vuosina 2021–2023, ja talojen lämmitysenergian lähteenä on maalämpö. Lehdon mukaan sen käyttämien huoneistoelementtien teollinen esivalmistus tehostaa rakentamista, parantaa kosteudenhallintaa ja vähentää merkittävästi materiaalihukkaa.

”NREP:n kanssa tehty sopimus on yksi osoitus sijoittajien kasvavasta kiinnostuksesta vähähiilistä rakentamista kohtaan. Kiinnostus puurakentamiseen on noussut erityisesti viimeisen vuoden aikana. Lehdon rakennustapa tuo mukanaan laatua, kohtuuhintaisuutta, nopeutta ja ekologisuutta sekä parantaa ylipäätään rakentamisen tuottavuutta. Asuntojen loppukäyttäjille puurakentaminen tuo mukanaan paitsi viihtyvyyttä myös mahdollisuuden tehdä ympäristötietoisempia valintoja”, kertoo Lehto Asunnot Oy:n myyntijohtaja Mikko Jalava.