Lauri Leskinen ja Matti Leppäniemi

Lauri Leskinen Econet Groupin toimitusjohtajaksi

Lauri Leskinen on nimitetty vesirakennusurakoitsija Econet Groupin toimitusjohtajaksi 2.1.2019 alkaen. Yhtiötä perustamisesta saakka johtanut Matti Leppäniemi ryhtyy päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi.

Lauri Leskinen ja Matti Leppäniemi

Lauri Leskinen on työskennellyt pitkään kansainvälisen rakentamisen ja projektien parissa. Hän toimi viimeksi Bauer Watertechnologyn ja Bauer Solutionsin toimitusjohtajana ja sitä ennen muun muassa talotekniikkayhtiö ARE:ssa ja GS-Hydrossa. Kansainvälistä kokemusta on karttunut myös SOL-konsernin ulkomaantoimintojen johtamisesta sekä Nokian eri tehtävissä.

Lauri Leskinen on koulutukseltaan Executive MBA Helsingin kauppakorkeakoulusta ja upseeri Maanpuolustuskorkeakoulusta. Työuransa ensimmäiset vuodet hän oli Puolustusvoimien palveluksessa, muun muassa Maanpuolustuskorkeakoulun opettajana.

– Olen erittäin innostunut tehtävästäni. Econetilla on maan ammattitaitoisin urakointiorganisaatio, haemme kasvua sekä kotimaan vesirakentamisen urakoinnissa sekä kansainvälisissä projekteissa, Lauri Leskinen sanoo.

– Laurin nimitys tukee kasvusuunnitelmiamme. Olemme valmistelleet selkeän työnjaon: Lauri ryhtyy vastaamaan nykyisistä asiakkuuksista ja organisaation johtamisesta, ja itse keskityn kansainvälisten vesirakentamisen urakoiden myyntityöhön valituilla markkinoilla. Rakennamme samalla Econet Groupin ympärille suomalaista vesirakentamisen osaamisklusteria, johon kokoamme huipputoimijoita, hallituksen puheenjohtaja Matti Leppäniemi kertoo.

Econet Group on vesi- ja ympäristötekniikan palveluyritys, joka on toimittanut projekteja ja laitekantaa muun muassa Vietnamiin, Kiinaan, Malesiaan, Thaimaahan, Venäjälle ja Saksaan. Konserniin kuuluvat Econet Oy, Dewaco Oy ja Oy Slamex Ab. Helsinkiläisen Econetin tehtävänä on suunnitella ja tarjota ratkaisuja puhtaan veden sekä ympäristön puolesta maailmanlaajuisesti. Laitilassa sijaitseva Dewaco on puolestaan erikoistunut lietteen tiivistykseen, kuivaamiseen ja poistoon. Lahtelainen Slamex suunnittelee ja valmistaa laitteita veden- ja jäteveden käsittelyyn. Konsernin vuotuinen liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 60 henkilöä Suomessa ja vientimaissa.