Areenahotellin vastaanotossa on rauhoittava ja hämyisä tunnelma kynttilälyhtyineen. Lapin tarina virtaa kautta hotellin äänimaailmaa myöten.

Lapin taikaa ja elämyksellisyyttä areenahotellissa

Tampereen Nokia Arenalla joulukuussa avattu Lapland Hotels Arena tarjoaa Lapin lumoa ja eksotiikkaa. Suomen ensimmäisessä areenahotellissa on 273 huonetta. Tapahtumakeskuksen yhteydessä toimivan hotellin erikoisuutena ovat omalla katsomoterassilla varustetut hotellihuoneet ja -aitiot. Elämyksellisen hotellin odotetaan kasvattavan Tampereen vetovoimaa.

Areenahotellin vastaanotossa on rauhoittava ja hämyisä tunnelma kynttilälyhtyineen. Lapin tarina virtaa kautta hotellin äänimaailmaa myöten.

Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi sanoo, että tavoitteet ovat korkealla.

– Uusi areenakokonaisuus on onnistunut ja hieno. Hotelli on tänä päivänä elämystuote, joka tarjoaa majoituksen lisäksi myös paljon muuta. Areenahotellin myötä Tampereelle saadaan lisää kansainvälisiä vieraita, koska Lappi-teema kiinnostaa ja vetoaa. 

– Kun Lapland Hotelsille tarjottiin mahdollisuutta aloittaa hotellioperaattorina uudessa tapahtumakeskuksessa, ei tilaisuuteen voinut olla tarttumatta. Voimme olla ylpeitä, että pääsimme mukaan kehittämään uutta kokonaisuutta.

– Areenan ja hotellin yhteistyö ja synergia toimivat hienosti. Urheilu ja kulttuuri vetävät väkeä, mitä tukevat hotellin tarjoamat palvelut. Myös areenan sijainti Tampereen keskeisellä paikalla ja vesiympäristö antavat hyvät puitteet hotellitoiminnalle. 

Lapland Hotelsin toimitusjohtaja Ari Vuorentausta kertoo, että areenahotelli tavoittelee noin 70 000 hotelliasiakasta vuosittain.

– Lapland Hotels Arena houkuttelee uusia asiakasryhmiä, ja myös ulkomaalaisten matkailijoiden osuus tulee kasvamaan. Jo nyt Lapland Hotelsin toisessa kohteessa Tampereella on heidän osuutensa kaksinkertainen verrattuna kaupungin muihin hotelleihin.

Lapland Hotelsin hallituksen puheenjohtaja Pertti Yliniemi (vas.), toimitusjohtaja Ari Vuorentausta ja Lapland Hotels Arenan hotellinjohtaja Janne Mönkkönen iloitsevat uuden areenahotellin avautumisesta.

Pohjoisen lumoa ja eksotiikkaa

Hotellirakennuksen pääarkkitehtina on toiminut Aihio Arkkitehdit, ja sisustussuunnittelu on Franz Designin käsialaa. Laplands Hotelsin edustajat olivat tiiviisti mukana suunnitteluprosessissa, ja esimerkiksi kylpyhuone-elementtien valmistusta käytiin valvomassa Italiassa.

Sisustus ammentaa pohjolan luonnosta, esimerkiksi vaaleissa väreissä on vaikutteita roudasta ja kuurasta.  Sisustuksessa on käytetty aitoja porontaljoja, ja jokaisessa huoneessa on poronsarvet.

Maanläheiset värit ja rouheat materiaalit yhdistettynä rauhalliseen taustamusiikkiin luovat miellyttävän ympäristön. Niin ikään valaistuksella on iso merkitys tunnelman luomisessa.

– Tarjoamme hengähdyksen arjen keskellä. Elämyksellisyys, rauhallisuus ja hiljaisuus ovat asioita, joita asiakkaamme arvostavat, toimitusjohtaja Vuorentausta toteaa.

Areenahotelli sijaitsee rautatien päälle rakennetulla kannella, minkä vuoksi on hiljaisuuden eteen jouduttu tekemään paljon myös rakennusteknisesti.

Erikoisuutena katsomoparvekkeet ja -aitiot

Areenahotelli on Lapland Hotels -ketjun suurin hotelli Suomessa.

Lapland Hotels Arenassa on 273hotellihuonetta, joista 70 on varustettu omalla saunalla. Hotellihuoneet sijaitsevat 6.–11. kerroksissa. Erikoisuutena ovat hotellihuoneet, joissa on oma katsomoparveke. Nämä voi yhdistää monikäyttöisiin Arena View lounge -tiloihin, jotka aitioineen sopivat eri tilaisuuksiin ja tapahtumiin, hotellinjohtaja Janne Mönkkönen kertoo.

Areenahotelli tarjoaa puitteet kansainvälisille tähtiartisteille ja muille huippuvieraille. Sviitti ja viereiset huoneet, joissa voivat majoittua esimerkiksi assistentit ja turvahenkilöt, on mahdollista erottaa omaksi osastokseen. Janne Mönkkönen toteaakin, että turvallisuudella on iso rooli kokonaisuudessa ja se on viety sviitissä huippuunsa.

Areenahotellin ylimmässä kerroksessa on Laawu Rooftop Terrace & Sauna -kattoterassi ja saunakeidas, josta on hulppeat näkymät kaupungin ylle ja vesistöihin. 300-paikkaisella terassilla on Lappi-teeman mukaisesti hiiligrillein varustettu keittiö.

Myyntipäällikkö Jari Hakovirta kertoo, että hotellihuoneissa on panostettu erityisesti sänkyihin. Jokaisessa huoneessa on poronsarvet.

Ruokamatkailu rantautunut Suomeen

Tärkeä osa Lapland Hotels Arenan toimintaa on Saivo-ravintola, joka sijaitsee neljännessä kerroksessa. Ruokamatkailu on Pertti Yliniemen mukaan tullut myös Suomeen, minkä vuoksi hotelliketju panostaa keittiöihin.

– Kaikki hyvinvointiin ja arvoihin liittyvä on suosittua. Tämän ovat osoittaneet sekä kotimaiset että ulkomaalaiset matkailijat, Yliniemi toteaa.

Keittiöpäällikkö Mikko Kautto kertoo, että tarjolla on aitoja makuja Lapista. Tämä ei rajoitu pelkästään ruokiin, vaan pohjoista ulottuvuutta antavat muun muassa puiset kattaussomisteet ja astiat, jotka on hotellille suunnitellut Anu Pentik.

Saivo on saamea ja tarkoittaa kahden tunturin välissä olevaa lampea, jota on käytetty myös ruokavarastona. Mytologian mukaan sen kautta pystyy kurkistamaan tuonpuoleiseen.

Hotellin vastaanotto sijaitsee neljännessä kerroksessa. Areenahotellin viidennessä kerroksessa ovat Lumoamo-kokous- ja juhlatilat, joihin mahtuu 350 ihmistä.

Teksti ja kuvat: Irene Murtomäki

Kuule miten voit kasvattaa rakennusalan myyntiäsi ja markkinoida tehokkaammin palveluidemme avulla

Antamalla yhteystietosi voimme olla sinuun yhteydessä tuotteisiimme liittyen. Lue lisää tietosuojasta tästä.