Kuva: Vesa Voitto Sakari

Lähipalvelukeskus Hertsi avautui Herttoniemessä

Lähipalvelukeskus Hertsi on avautunut Herttoniemessä to 19.3. klo 10. Avajaispäivälle suunniteltu viihdeohjelma on peruutettu virusvaaran vuoksi, mutta Hertsin kaupat ja palvelut ovat käytettävissä avauksesta lähtien siltä osin kuin poikkeustilamääräykset sen sallivat.

Kuva: Vesa Voitto Sakari

Metroaseman tuntumassa, Itäväylän varrella sijaitseva Hertsi kokoaa saman katon alle runsaasti päivittäispalveluita alueen asukkaille. Kauppojen ja ravintoloiden lisäksi Hertsiin on sijoitettu ensimmäistä kertaa Helsingissä kirjasto ja nuorisotalo samaan tilaan (avataan poikkeustilan päätyttyä).

Hertsi laajentaa aiemman Megahertsi-kauppakeskuksen kooltaan noin kolminkertaiseksi. Siinä on noin 50 liikettä, joista suurin on Prisma. Aiemmista toimijoista Hertsissä jatkavat mm. Tokmanni, Elixia ja apteekki. Hertsiin sijoittuu myös yksityinen päiväkoti sekä liikunnan ja hyvinvoinnin palveluita. Pysäköintipaikkoja on noin 600, pyöräpaikkoja 200.

Päivittäispalvelujen monipuolisuudellaan Hertsi on vahva keskus voimakkaasti kehittyvässä Herttoniemessä, hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Viihtyisä ja kodikas kauppakeskusmainen tila houkuttaa asiointiin ja ajanviettoon. Värikkäät kirjasto- ja nuorisotilat tarjoavat monenlaista tekemistä kaikenikäisille; käytössä ovat mm. studio sekä viihde-, olo-, ryhmä-, luku- ja kokoustilat.

Hertsin toteuttivat rakentajat YIT ja Hartela yhteishankkeena. Työ sujui sovitun aikataulun mukaan.

”Yhteistyömalli toimi hyvin, molemmilta osapuolilta saatiin käyttöön osaamista ja tekijöitä, jolloin yllättäviinkin tilanteisiin pystyttiin reagoimaan nopeasti”, kertoo projektijohtaja Juha-Matti Varjonen.

Hertsille tullaan myöntämään kansainvälinen LEED-ympäristösertifiointi, mikä huomioi muun muassa kiinteistön energiatehokkuuden.

Hertsiin rakennetaan myös noin 300 uutta vuokrakotia, jotka valmistuvat alkuvuodesta 2021.
Lue lisää Hertsistä Projektiuutisten artikkelista:

Lähipalvelukeskus tuo uutta sykettä Herttoniemeen