Risto Kankaanpää

Kuori Oy:lle uusi toimitusjohtaja

Risto Kankaanpää

Kuori saavutti noin 4 miljoonan euron myynnin vuonna 2020 koronapandemian vaikutuksista huolimatta. Risto Kankaanpään palkkaamisen myötä Kuori tavoittelee merkittävää kansainvälistä kasvua teolliseen käyttöön suunnattujen kosketusnäyttöjen liiketoiminnassa.

Ristolla on 13 vuoden kokemus liiketoiminnan kehitystehtävistä sekä pääomasijoittamisesta mm. McKinsey & Companylta. Hän tulee keskittymään eritysesti teollisuusnäyttöliiketoiminnan kasvattamiseen siinä missä edellinen toimitusjohtaja, yhtiön toinen perustaja, Maria Jokelainen keskittyy tulevaisuudessa SoTe -sektorille räätälöidyn Yetitablet-liiketoiminnan kasvattamiseen.

– Olen erittäin innoissani Kuorin toiminnasta sekä sen missiosta tuoda teknologiaa ja dataa haastaviin olosuhteisiin tavalla, joka ei aikaisemmin ole ollut mahdollista modernilla suorituskyvyllä ja käyttöliittymällä. Kuorin tiimi on erittäin sitoutunut ja sen teknologia on kohdemarkkinoiden paras. Sillä on näin ollen kohdemarkkinoillaan erittäin houkutteleva edelläkävijän etu, sanoo Risto.

– Olemme tiedostaneet pidempään, että pyöritämme kahta hyvin erityyppistä liiketoimintaa. Teollisuuteen kustomoitavien näyttöjen liiketoiminta tarvitsi omistautuneen johtajan yhtiön pitämiseksi yhtenä Suomen nopeimmin kasvavimmista teknologiayhtiöistä, Maria Jokelainen kertoo.

–Pystyn nyt jatkossa keskittymään vahvemmin kansainvälistyvään Yetitabletiin ja hoivasektoriin, joka on lähellä sydäntäni, lisää Maria.
Vuonna 2015 perustettu Kuori Oy valmistaa suuria kosketusnäyttöjä hoivasektorille ja massakustomoituja näyttöratkaisuja haastaviin olosuhteisiin. Hoivasektoriin keskittyvä Yetitablet tähtää vanhusten ja erityisryhmien elämänlaadun parantamiseen. Teollisuusnäyttöliiketoiminnan missio on tuoda modernia teknologiaa ja dataa haastaviin olosuhteisiin, joissa se ei ole aikaisemmin ollut mahdollista. Tämän liiketoiminnan fokuksessa ovat mm. rakennusteollisuus, ulkomaksupäätteet kuten parkkilaitteet sekä mainostaulut.