Kuva: Äänekosken kaupunki

Koulunmäen uudelle koululle Äänekosken ensimmäinen RTS-luokitus

Vuonna 2025 valmistuu Äänekosken Koulunmäen koulun uusi C-rakennus. 21 miljoonan euron investoinnissa keskeistä on energiatehokkuus ja monikäyttöisyys.

Kuva: Äänekosken kaupunki

Koulunmäen koulun C-rakennus on Äänekoskella ensimmäinen kohde, jolle haetaan RTS-ympäristöluokitusta. 

– Arvioinnissa huomioidaan kokonaisvaltaisesti koko projekti ja kaikki rakennuksen olosuhteet: että se on rakennettu oikein, ympäristöystävällisesti ja energiatehokkaasti. Lisäksi huomioidaan muun muassa puhtauden ja kosteuden hallintaa sekä tilojen monikäyttöisyyttä. Aina ei tarvitse mennä kalliiden ratkaisujen mukaan, ja me tavoittelemme RTS-luokituksessa 3–4:ää tähteä, vs. rakennuttajapäällikkö Erika Räihä kertoo.

Kaupungin kaikissa uudiskohteissa käytetään kaukolämmön lisänä aurinkovoimaa. 

Rakennuspaikalta puretun vanhan koulun purkujätettä käytetään mahdollisuuksien mukaan kaupungin muihin rakennusprojekteihin kuten tienpohjien rakentamiseen.

Uuteen koulurakennukseen tulee tiloja myös Ala-Keiteleen musiikkiopistolle ja nuorisotoimelle. Koulun liikuntasali on iltaisin harrastuskäytössä.

Kaksikerroksinen Koulunmäen koulun C-rakennus on 5120 neliömetrin laajuinen, ja sen julkisivussa on puupanelointia ja tiilipintaa. 

Aineopetuksen luokat ovat perinteisiä luokkia. Ruokasalia ei ole, vaan kouluruokailu tapahtuu Koulunmäen A-rakennuksessa.

Rakennuksen perustuksia tehdään parhaillaan. Rakennus valmistuu kevääseen 2025 mennessä.