Henrik Ehrnrooth Kuva: KONE

KONEen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth jättää yhtiön

KONEen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth on ilmoittanut KONEen hallitukselle aikomuksestaan jättää tehtävänsä toimitusjohtajana vuoden 2024 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Hallitus on aloittanut hänen seuraajansa etsinnän.

Henrik Ehrnrooth Kuva: KONE

– Henrikin johdossa KONE on kasvanut merkittävästi ja muuttunut aidosti elinkaarilähtöiseksi, parhaan käyttäjäkokemuksen tarjoavaksi yhtiöksi. Yhdessä tiiminsä kanssa Henrik on luonut organisaation ja kulttuurin, joka on menestyksekkäästi ohjannut KONEtta toimintaympäristön merkittävien muutosten läpi. Kilpailukykyisellä tarjoomalla, vahvoilla asiakassuhteilla ja vastikään uudistetulla toimintamallillamme olemme hyvässä asemassa jatkamaan kannattavaa kasvuamme. Haluan vilpittömästi kiittää Henrikiä hänen erinomaisesta työstään, KONEen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sanoo. 

Henrik Ehrnrooth aloitti KONEen palveluksessa vuonna 2009 talousjohtajana, ja hänet nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2014. 

– On ollut etuoikeus toimia KONEen toimitusjohtajana viimeisen vuosikymmenen ajan. Työskentely motivoituneen ja lahjakkaan tiimin kanssa on ollut todella energisoivaa ja palkitsevaa, ja haluan kiittää koko organisaatiota erinomaisesta tiimihengestä ja sitoutumisesta KONEen jatkuvaan kehittämiseen, Henrik Ehrnrooth sanoo. 

– Aloittaessani toimitusjohtajana Kiinan rakennussektorin vahva nousukausi oli lopuillaan. Vahvistaaksemme markkina-asemaamme ja resilienssiämme päätimme hakea suurempaa osuutta kasvusta palveluista ja digitaalisista teknologioista. Olemme johtaneet alallamme kasvua huolto- ja modernisointiliiketoiminnassa sekä lanseeranneet maailman ensimmäisen hissisarjan sisäänrakennetuilla digitaalisilla tietoyhteyksillä. Lisäksi olemme johdonmukaisesti kasvattaneet digitaalisten lippulaivapalvelujen osuutta huoltokannassamme. 

– Vaikka rakennusala on tällä hetkellä maailmanlaajuisesti haastava, toimialallamme on edelleen merkittävä kasvupotentiaali. Olemme Kiinan seuraavan, modernisointivetoisen kasvuvaiheen taitekohdassa, ja näemme huomattavia mahdollisuuksia asiakkaidemme lisääntyneissä tarpeissa älykkäille ja kestäville People Flow -ratkaisuille ympäri maailman, Henrik Ehrnrooth kertoo. 

Ehrnrooth on sitoutunut jatkamaan KONEen toimitusjohtajana seuraajansa aloitukseen asti, ja varmistamaan tehtävien sujuvan siirron uudelle toimitusjohtajalle.