Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Kemijärven virastotalon peruskorjaus ja uudisosa valmistui

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on toteuttanut Kemijärven virastotaloon osittaisen peruskorjauksen ja uuden laajennusosan. Kemijärven poliisiasema aloittaa uutena toimijana virastotalossa helmikuussa 2024. Poliisin tulo virastotaloon laajentaa palveluvalikoimaa entisestään.

Kuva: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt toteutti vuonna 1990 rakennetun virastotaloon toimitilojen peruskorjauksen noin 950 neliön osalta ja rakennutti sisäpihan puolelle uuden noin 600 neliöisen laajennusosan. Rakennustyöt alkoivat syyskuussa 2022 ja valmistuivat joulukuussa 2023. Pääurakoitsijana toimi Sakela Rakennus Oy. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 9,5 miljoonaa euroa. 

– Virastotalo uudistettiin tukemaan Lapin poliisilaitoksen toimintaa, ja se aloittaa talossa uutena toimijana kuun vaihteessa, kertoo Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Kimmo Puttonen.

Kemijärven poliisiaseman tiloihin toteutettiin nykyaikaiset poliisitalokonseptin mukaiset noin 1 900 neliöiset asiakaspalvelu-, toimisto- ja sosiaalitilat, varustehuollon tilat ja autohalli. Laajennusosan ensimmäiseen kerrokseen rakennettiin tilat vapautensa menettäneille. 

Virastotalo sijaitsee Kemijärvellä osoitteessa Kirkkokatu 16, ja sen kokonaisbruttoneliöt ovat valmistuessaan noin 3 700 neliötä. Rakennuksessa toimii mm. Verohallinto, Digi- ja väestötietovirasto (DVV), Maanmittauslaitos, Ulosottolaitos, oikeusaputoimisto, Metsähallitus ja TE-toimisto, joten poliisin tulo virastotaloon laajentaa palveluvalikoimaa entisestään.