Keilaniemen Portti kohoaa 57 metrin korkeuteen. Kuva:  Arco Architecture Company

Keilaniemen Portin päävuokralaiseksi CSC – Tieteen tietotekniikan keskus 

Työeläkeyhtiö Varma ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy ovat alle­kirjoittaneet pitkä­aikaisen sopimuksen toimi­tilojen vuokraamisesta Espoon Keilaniemeen nousevasta Keilaniemen Portista. 

Keilaniemen Portti kohoaa 57 metrin korkeuteen. Kuva:  Arco Architecture Company

Keilaniemen toimistokeskittymään sijoittuva Keilaniemen Portti kohoaa 57 metrin korkeuteen. Rakennuksessa on 14 maan­päällistä kerrosta ja 2 kellari­kerrosta. Arkki­tehtonisesti korkea­tasoisen rakennuksen rungon keskeinen materiaali on puu. 

Keilaniemen Portin rakentaminen käynnistyi kesällä 2023. Rakennuksen ankkuri­vuokralaiseksi tulevan CSC:n toimi­tilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. Tilojen laajuus on noin 7 500 neliömetriä. Vuokrattavaa tilaa Keilaniemen Portissa on yhteensä 17 700 neliömetriä. 

– Keilaniemen Portti on meille poikkeuksellinen toimi­tila­hanke, joissa panostamme työn viihtyvyyttä parantaviin tekijöihin ympäristö­näkökulmia ja kierto­talouden peri­aatteita unohtamatta. On hienoa, että olemme saaneet hankkeen käyntiin ja löytäneet siihen pitkä­aikaisen vuokralaisen, jolla on samanlaisia ajatuksia tilan käytöstä kuin meillä, Varman kiinteistöistä vastaava sijoitus­johtaja Sampsa Ratia sanoo.  

Valtion ja korkeakoulujen omistama CSC rakentaa ja kehittää tutkimuksen, opetuksen, julkis­hallinnon ja yritysten ICT-palveluja. CSC valitsi toimi­paikkansa tilat kilpailutuksen kautta. Rakennus valmistuu loppuvuonna 2026. 

– Uusi pääkonttorimme tarjoaa kasvavalle organisaatiollemme tarkoituksen­mukaiset tilat. Kumppani- ja kohde­valintaamme ohjasivat vahvasti myös vastuullisuuteen liittyvät tekijät, CSC:n toimitus­johtaja Kimmo Koski sanoo. 

Keilaniemen Portti sijaitsee liikenteen solmu­kohdassa Raide-Jokerin pääte­pysäkin ja Keilaniemen metro­aseman läheisyydessä Kehä I:n ja Länsiväylän vieressä. 

Rakennuksen runko koostuu liimapuu­pilareista, betoni-CLT -liitto­laatasta ja teräs­palkeista. Julkisivun alumiini­runkoon kiinnitetään puu­verhous. Keilaniemen Portille haetaan BREEAM Excellent -ympäristö­sertifikaattia. Keilaniemen Portti tukee Varman tavoitteita saavuttaa hiili­neutraali sijoitus­salkku 2035 mennessä.