Kaupallinen yhteistyö: Grohen seinänsisäinen WC-teline mukautuu rakentamisen ekosertifikaatteihin helposti

Seinien sisälle asennettavat ratkaisut kylpyhuoneissa alkavat olla rakentamisen arkipäivää jo Suomessakin. Vaikka erilaiset suihkut ja hanat saattavat olla vielä verrattain harvinaisia, seinänsisäiset WC-telineet sen sijaan ovat alkaneet yleistyä selvästi.

Seinänsisäisten WC-telineiden hinnoittelu on tullut alas, mutta ne tarjoavat sekä suunnittelijoille että loppukäyttäjille monia muitakin etuja: seinän sisälle asennettavat WC:t on helpompi pitää puhtaana, ja lisäksi ne ovat kestäviä ja toimintavarmoja.

– Viimeisen vuoden aikana kyselyitä on alkanut tulla myös isoilta rakennusyhtiöiltä. Kylpyhuoneremonteissa lattiamallista WC:tä pidetään jo vanhanaikaisena. Harva haluaa enää lattiamallisia ratkaisuja varsinkaan uuteen asuntoon. En tiedä yhtäkään sisustusarkkitehtia, joka laittaisi enää lattiamalleja suunnitelmiin, kertoo Grohen projektiliiketoiminnasta vastaava Tiina Gefwert.

Uudessa mallissa täysin portaaton vedensäätö

Grohe on tuonut markkinoille SL-frame-telineen, joka on paranneltu versio yrityksen aiemmasta vastaavasta WC-telineestä.

Grohen concealed solutions -tuotesarjaan kuuluva SL-frame sisältää täysin portaattoman vedensäädön. Sen ansiosta teline pystyy vastaamaan rakentamisen ekosertifikaatteihin ja niiden vedenkäyttöä koskeviin kriteereihin.

– Vaikka vedensäätö on ollut tuotteissamme aiemminkin mahdollinen, se on pitänyt erikseen lisätä tuotteeseen. Uudessa mallissamme se kuuluu samaan pakettiin standardiratkaisuna. Portaattomuuden ansiosta vedensäätöä voi säädellä eri tarpeisiin, mitä sertifikaattia sitten onkaan hakemassa, Gefwert sanoo.

Grohen SL-framessa ja muissakin seinänsisäisissä ratkaisuissa on kymmenen vuoden takuu.

– Toki seinänsisäiset WC-telineet ovat muutenkin kestävämpiä kuin lattiamalliset, kun kaikki rikkoutuvat osat ovat turvassa seinän sisällä, Gefwert sanoo.

Rakentajat kiittelevät asentamisen helppoutta

Grohen SL-frame toimitetaan yhtenä kappaleena, joka on helppo asentaa kiinni pikaliittimellä. Sähkö- ja vesivedot ovat tuotteessa valmiina.

– Olemme saaneet paljon palautetta siitä, että tuotteemme on helppo asentaa. Grohe on hyvin tekninen talo, ja tekniikkaan olemme myös panostaneet. Haluamme toimittaa asiakkaillemme saksalaiseen tyyliin laadukkaita ja toimintavarmoja tuotteita, Gefwert kertoo.

Seinänsisäisen WC-telineen helppo asennus on saanut Grohelta kiitosta etenkin hotellikohteissa, joissa saattaa olla useita satoja huoneita, ja joissa nopeus säästää paljon työtunteja ja euroja.

Grohen seinänsisäinen SL-frame on myös äänieristetty. WC:n kaikki teknologia ja säiliö on styroksimaisen kotelon sisällä, mikä tekee huuhtelusta erittäin hiljaisen.

– Tätäkin ratkaisua on toivottu erityisesti hotellikohteisiin, sillä hotelleissa WC:n äänekkyys voi joskus olla isonakin ongelmana. Grohen SL-framen ansiosta vessakäynnit pysyvät hiljaisina, vaikka seinät olisivatkin vähän ohuemmat, Gefwert sanoo.