Kaupallinen yhteistyö: Damtec Ceramic -askeläänieriste kivi- ja laattapintojen askeläänivaimennukseen

Kraiburg Relastecin valmistamat Damtec -askeläänieristematot ovat hyvä tapa varmistaa askeläänen vaimeneminen sisätiloissa. Damtec Ceramicilla saavutetaan ohut rakennepaksuus ja varmistetaan samalla, ettei rakennuksen ääniympäristö kohoa yli sallittujen arvojen. Ympäristöministeriön asetus rakennuksen ääniympäristöstä 796/2017 määrittää, että suurin sallittu askeläänitasoluku (L’nT,w+ C I, 50-2500) uloskäytävästä asuin-, majoitus- tai potilashuoneeseen on uusissa rakennuksissa 63 dB.

Damtec Ceramicin asennus on helppo tehdä suoraan keraamisen- tai kivilaatan alle. Ratkaisu on yksinkertaisempi, edullisempi ja kuivumisaika huomioiden nopeampi kuin kelluva lattia. Damtec Ceramic 3mm -matolla päästään askeläänivaimennuslukuun 16dB, kun pohjarakenteena on 140mm laatta. Esimerkkejä tyypillisistä asennuskohteista ovat kerrostalojen porrashuoneet, talosaunat sekä -pesulat.

Valmistusmateriaalina käytetään ympäristöystävällistä kierrätettyä kumia. Tuotteiden laajasta valikoimasta löytyy Damtec-mattoja myös parketille, laminaatille tai kelluville laatoille.

 

Kun tarvitset ääneneristämisen ammattilaista, niin ole yhteydessä.

Anton Sutinen
Product Manager
Vibration Technology

Mobile: +357 40 738 9925
Anton.Sutinen@christianberner.com

CHRISTIAN BERNER OY