Hush Akustiikkapaneeli, mustan ja valkoisen värin yhdistelmä. Seinän kokonaismitta 11 070 x 2700 mm.

Kaupallinen yhteistyö: TK-Team toimitti laadukkaat akustiikkaratkaisut Helsingin Kaupunkiympäristötaloon

Yrityksen erityisosaamista ovat projektitoteutukset, joissa luotettavuus, laadukkuus ja räätälöitävyys kohtaavat vastuullisuuden kanssa. Helsingin kaupunkiympäristön toimialan taloon tuotetut akustiikkapaneelit ja kirjoitustaulut ilmentävät näitä TK-Teamin ydinarvoja.

Hush Akustiikkapaneeli, mustan ja valkoisen värin yhdistelmä. Seinän kokonaismitta 11 070 x 2700 mm.

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan rakennuksen sisä­materiaaleille oli asetettu korkeat vaatimukset. Sisätiloihin tilattiin 700 kangas­verhoiltua Hush Akustiikkapaneelia ja 40 kirjoitustaulu­kokonaisuutta. Vaatimuksena oli A-luokan äänenvaimennus ja rakennus­materiaalien M1-luokitus, joka kertoo vähäpäästöisyydestä. TK-Teamin oli mahdollista vastata haasteeseen, sillä räätälöidyt akustiikka­paneelit ovat yrityksen ominta aluetta. 

“Akustiikkapaneelimme ovat näkyvästi esillä Helsingin kaupunkiympäristö­talossa. Ne vaimentavat kaikuja ja toimivat myös sisustuselementteinä. Saimme etukäteen kokoon, muotoon ja väreihin liittyvät toiveet, joita lähdimme toteuttamaan. Erityisosaamisemme näkyy juuri hankkeen kaltaisissa projekti­toteutuksissa”, kertoo TK-Teamin toimitusjohtaja Kari Harila.

Hush Akustiikkapaneeli ja Sky WriteScreen, akustiikkapaneelin ja heijastus- sekä kirjoituspinnan yhdistelmätaulu. Seinän kokonaismitta 4550 x 1990 mm.

Laatua ja joustavuutta pitkällä kokemuksella

TK-Team on kokenut osaaja alallaan. Yritys on toiminut kirjoitus- ja ilmoitus­taulujen sekä muiden visuaalisten esitysratkaisujen asiantuntijana ja edelläkävijänä jo vuodesta 1972. Kokemus, laatu ja materiaali­tuntemus ovat valtteja, jotka näkyvät niin oman tuotantolaitoksen toiminnassa, projektimyynnissä kuin ammattitaitoisessa asennuspalvelussakin.

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan talon rakennus osoittautui yritykselle sekä tyypilliseksi että uudenlaiseksi projektiksi. 

“Akustiikkapaneelien tilausmäärät olivat normaalia suurempia, ja haastetta lisäsi, että jokainen paneeli toimitettiin mittatilaustyönä. Juuri räätälöitävyydellä erottaudumme muista alan toimijoista”, Harila kertoo.

TK-Team vastaa asiakkaiden tarkkoihin vaatimuksiin myös joustavuudella. Liikkumavaraa vaaditaan rakennusvaiheessakin, sillä jos työmaalla syntyy aikataulumuutoksia, on toimituksissa mahdollista joustaa.

“Toteutamme projektit kokonaisvaltaisesti alusta loppuun. Työhön kuuluu huonekohtainen tarjous, mittakäynti, mallitilan rakentaminen sekä asennukset ja työn luovutus. Toimitamme avaimet käteen -periaatteella. Kun asiakas valitsee meidät, hän saa luotettavalla ja hallitulla tavalla toteutetun projektin”, Harila sanoo.

Hush Akustiikkapaneeli ja Sky WriteScreen, akustiikkapaneelin ja heijastus- sekä kirjoituspinnan yhdistelmätaulu. Seinän kokonaismitta 5960 x 1990 mm.

Keskustelut ohjaavat projekteja

TK-Team on ollut mukana Helsingin kaupunkiympäristön talohankkeessa rakennuttaja Skanskan alihankkijana. TK-Team osallistui suunnittelupalavereihin arkkitehdin ja Skanskan kanssa. Mallitilan rakentamisen jälkeen päätettiin lopullinen tuotteisto ja toteutustapa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Harila kertoo, että dialogilla varmistetaan, että asiakas saa juuri sen mitä tilaa. TK-Team tarjoaa konsultointia arkkitehdeille ja mielellään kuuntelee heidän toiveitaan. Tarjolla on myös 3D-kuvia arkkitehtien työkaluksi.

Ja kulkee tieto toiseenkin suuntaan: “Messuilla kuuntelemme läheisesti asiakkaitamme. Esimerkiksi opettajilta haluamme kuulla, millaisia ratkaisuja kouluissa kaivataan”, Harila sanoo. 

Hush Akustiikkapaneeli ja Sky WriteScreen, akustiikkapaneelin ja heijastus- sekä kirjoituspinnan yhdistelmätaulu. Seinän kokonaismitta 5810 x 1990 mm.

Vastuullista palvelua yrityksille, kouluille ja huippuyliopistoille 

TK-Teamin ydinarvoja ovat kestävyys, laadukkuus ja vastuullisuus. Toimitetut tuotteet kestävät pitkään ja ovat ajattomia. Tuotannossa ja logistiikassa valitaan niin ikään yrityksiä, jotka voivat vastata TK-Teamin arvoihin. 

“Tuotteemme on suunniteltu niin, että niiden varastointi ja toimitus on ympäristöystävällistä. Tuotannossa pyrimme hyödyntämään kaikki raaka­-aineet. Euroopassa toimiessamme voimme myös tuoda tuotteemme asiakkaiden ulottuville helposti ja ekologisesti”, Harila toteaa.

Virossa on ollut oma tehdas vuodesta 1998, ja Viron myyntikonttori vie tuotteita Baltian maihin, Ruotsiin ja Venäjälle. Yksi tärkeimmistä markkina-alueista on Iso-Britannia, jossa yrityksellä on ollut tytäryhtiö vuodesta 2007. Siellä TK-Team on näkyvä toimija erityisesti opetusympäristöissä, joissa yrityksen tuotteet ovat käytössä monissa maan yliopistoissa, muun muassa Cambridgen ja King’s Collegen kaltaisissa huippuyliopistoissa.

“Yksi mielenkiintoinen kotimaan kohde oli Mansikkalan puinen elinkaari­koulu, jonne toimitimme Hush Ecophon Akustiikkapaneeleita, arkkitehdin ja TK-Teamin tuotesuunnittelijan yhteistyössä suunnitteleman ”Ilmiöseinän” sekä muita tuotteitamme. Opetusympäristö on alue, jonka tunnemme hyvin ja jossa tulemme toimimaan vastaisuudessakin”, Harila sanoo.

Liikuteltavilla tuotteillaan TK-Team vastaa työympäristön muutoksiin. “Yrityksille toimitetaan paljon tilanjakajia. Kun työtilat muuttuvat, otamme sen huomioon tuotteiden suunnittelussa. Tulevaisuudessa TK-Teamin on tarkoitus kasvaa kannattavasti ja kestävästi, varsinkin Pohjois­maissa. Tuotteiden täytyy pysyä ajan tasalla ja vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin.”

Sinä suunnittelet – me toteutamme

Taulukeskus TK-Team Oy Ab
Maorlantie 3, Halikko
sales@tk-team.com
02 737 200
www.tk-team.fi