Kuva: geralt/Pixabay

Uusi yritys tarjoamaan energiansäästöpalveluja taloyhtiöille

Vantaan Energia ja Vatajankoski ovat perustaneet energiansäästöyhtiö Valvean, jonka tavoitteena on pienentää kaukolämmitysasiakkaiden päästöjä ja energialaskuja leikkaamalla energiankulutusta. Keinoina ovat muiden muassa lämmityksen ja ilmanvaihdon optimointi sekä energiaremontit.

Kuva: geralt/Pixabay

– Vantaan Energian toiminnan ytimessä on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti. Energiatehokkuus ja asiakkaan energiakustannusten hillitseminen ovat meille kaikessa tavoitteita, ja näemme kuinka tällaisille palveluille alkaa olla yhä enemmän kysyntää, Vantaan Energian Energiapalvelujen liiketoimintajohtaja Matti Wallin toteaa.

– Valvea tukee Vatajankosken ydinajatusta: parasta energiaa on se, jota ei ole koskaan tarvinnut tuottaa. Rakennusten lämmönkäytön tehostamisessa ja optimaalisessa ajoittamisessa on paljon hyötypotentiaalia, joka saadaan ulosmitattua hyvin pienillä investoinneilla, Vatajankosken toimitusjohtaja Pekka Passi sanoo.

Vatajankoski Lämpöpalveluiden aiemmin tarjoama Energiakumppanuus-palvelu jatkuu Valvean alla. Valvea tarjoaa palveluita lämmityksen ja ilmanvaihdon optimoinnista kokonaisvaltaisiin energiaremontteihin. 

– Valvean liiketoiminta ja olemassaolo pohjautuu siihen, että asiakkaille tulee aina säästöä. Yritys ei itse tuota energiaa. Liikevaihto syntyy vain säästöpalveluita tarjoamalla, ei energiaa myymällä, Vatajankoski Lämpöpalveluiden johdosta Valvean toimitusjohtajaksi siirtynyt Jalmari Rossi kertoo.