Kari Kauniskangas

Kari Kauniskangas A-Insinöörien toimitusjohtajaksi tammikuussa 2023

A-Insinöörien toimitusjohtaja Jyrki Keinänen siirtyy uusiin tehtäviin yhtiössä vuoden vaihteessa. Uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Kari Kauniskangas 1.1.2023 alkaen.

Kari Kauniskangas

Kiinteistö- ja rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyhtiö A-Insinöörien uutena toimitusjohtajana aloittaa tammikuun alussa DI, KTK Kari Kauniskangas (48). A-Insinöörien toimitusjohtajana vuodesta 2014 toiminut Jyrki Keinänen (61) jatkaa yhtiön osakkaana ja siirtyy edistämään yhtiön kansainvälistymistä ja kasvusijoituksia.

– Jyrki Keinänen on innostava, arvostettu johtaja, jonka johdolla A-Insinöörit on kasvanut ja kehittynyt suunnittelu- ja konsulttialan maineikkaimmaksi yhtiöksi ja halutuksi kumppaniksi. Hänen johtamiskaudellaan yhtiö on kolminkertaistanut kokonsa, tinkimättä ihmislähtöisestä, asiantuntijoita arvostavasta ilmapiiristä. Jyrki on antanut paljon aikaansa ja energiaansa myös koko rakennusalan eteenpäin viemiseksi. Kiitän koko hallituksen puolesta Jyrkiä työstä, joka jatkuu vuodenvaihteen jälkeenkin, A-Insinöörien hallituksen puheenjohtaja Risto Kyhälä sanoo.

Kari Kauniskangas on kokenut kiinteistö- ja rakennusalan johtaja ja hallitusammattilainen. Kauniskangas toimi pörssiyhtiö YIT:n toimitusjohtajana vuosina 2013–2020. Viime ajat hän on toiminut rakennus- ja kiinteistöalalla hallitustehtävissä, muun muassa A-Insinöörien hallituksen jäsenenä.

– Olemme erittäin iloisia, että saamme A-Insinöörien uudistushenkistä taloa ja kunnianhimoista kasvupolkua johtamaan toimialan erinomaisen hyvin tuntevan, vaativissa johtotehtävissä toimineen Kari Kauniskankaan. Kari tuntee suunnittelun ja rakentamisen rajapinnan sekä sen kehittämisen paikat, ja arvostaa korkean luokan asiantuntemusta, Kyhälä toteaa.

Yhtiössä työskentelevien osakkaiden ja suomalaisen pääomasijoittaja Vaaka Partnersin omistama A-Insinöörit työllistää 1300 suunnittelijaa ja konsulttia. Yhtiö teki viime vuonna 106 miljoonan euron liikevaihdon (pro forma). Tavoitteena on 200 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2025. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta.

– A-Insinöörit on korkean asiantuntemuksen talo ja alalla haluttu työpaikka. Yhtiö on ollut taloudellisesti menestyksekäs läpi vuosien, ja sillä on kykyä ja halua uudistaa koko alaa. Olen voinut hallituksesta käsin todeta, että yhtiön asiakaskokemus on alan huippua, tilauskanta on hyvissä kantimissa ja draivi talon sisällä on vahva. Näistä erinomaisista lähtökohdista on hyvä jatkaa kasvupolun toteuttamista ja kasvun avaamien mahdollisuuksien hyödyntämistä liiketoiminnassa, ihmisiä ja yhteistyötä arvostavaan arvopohjaan nojaten, Kari Kauniskangas sanoo.

Jyrki Keinänen toimii vuodenvaihteen jälkeen yhtiön uutta liiketoimintaa Suomessa ja kansainvälisesti edistävänä johtajana ja jatkaa kiinteistökehitys- ja kasvusijoituksia tekevien tytäryhtiöiden AINS Investment Oy:n ja AINS Ventures Oy:n hallituksissa.