KAP-TEK Oy siirtyy osaksi Fidelix-konsernia

Oy on 29.12.2016 hankkinut omistukseensa pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa joensuulaisen rakennusautomaatio- ja huoltopalveluita tarjoavan KAP-TEK Oy:n koko osakekannan. KAP-TEK Oy:llä on Joensuussa 11 työntekijää ja 2016 tilikauden liikevaihto oli 1,6 m€.

KAP-TEK Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä toimijana nykyisellä toimialallaan ja yrityksen työntekijät sekä johto jatkavat yrityksen palveluksessa. Samassa yhteydessä KAP-TEK Oy:n toimitusjohtajaksi on nimetty Antti Haaranen. Yrityksen perustaja ja edellinen toimitusjohtaja Veijo Haaranen jatkaa myös yrityksen palveluksessa ja hallituksessa toistaiseksi.

Fidelix Oy:n toimitusjohtaja Jussi Rantanen kuvaa yritysjärjestelyä luontevana kehitysaskeleena konsernin kasvun kannalta. ”KAP-TEK Oy on perinteinen ja arvostettu toimija Joensuun seudulla, missä näemme paljon mielenkiintoisia kasvumahdollisuuksia. Yhteinen tavoitteemme on, että Fidelix-konsernin lisäresurssien tuella KAP-TEK Oy pystyy tarjoamaan asiakkailleen entistäkin kattavampaa palvelua yhdistettynä uusimpaan kotimaiseen teknologiaan”.

KAP-TEK Oy:n toimitusjohtajan Antti Haarasen mukaan yrityskaupan myötä KAP-TEK Oy:n asiakkaat saavat ison organisaation taloudelliset ja tekniset resurssit sekä osaamisen käyttöönsä. ”Tämä antaa asiakkaillemme varmuuden palveluiden jatkuvuudesta alueellamme. KAP-TEK Oy:llä on näin myös mahdollisuus vaikuttaa tuotekehitykseen ja saada tarvittavia teknisiä ratkaisuja asiakkaille”, kertoo Antti Haaranen.


Fidelix Oy
Fidelix Oy on suomalainen yritys, joka on keskittynyt rakennusautomaatiojärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin sekä huolto- ja energiansäästöpalveluihin. Yrityksellä on omat tuotekehitys- ja tuotantoyksiköt Vantaalla. Fidelix Oy:n tytäryhtiöitä ovat KAP-TEK Oy:n lisäksi Fidelix Sverige AB ja Etelä-Savon kiinteistöautomaatiopalvelu ESKAP Oy. Fidelix-konserniin kuuluu tällä hetkellä 160 työntekijää 12 eri paikkakunnalla. Liikevaihto oli syyskuussa päättyneellä tilikaudella 21 m€.

KAP-TEK Oy
KAP-TEK Oy on joensuulainen rakennusautomaatiourakointia ja huoltopalveluja tarjoava yritys. KAP-TEK Oy:llä on Joensuussa 11 työntekijää ja kuluvan tilikauden liikevaihto oli 1,6 m€. KAP-TEK Oy on toiminut Itä-Suomen alueella jo vuodesta 1980 lähtien ja toimittanut yli 2000 automaatiojärjestelmää niin julkisille rakennuttajille kuin yksityisille kiinteistöjen omistajille.