Kuva: nodighelsinki.com

Kaivamattomien tekniikoiden konferenssi No-Dig 2022 järjestetään Suomessa

Kuva: nodighelsinki.com

Kaivamattomilla eli no-dig-tekniikoilla tarkoitetaan maanalaisten putkistojen rakentamista ja uusimista mahdollisimman vähin kaivutoimenpitein.

Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän tapahtuman käytännön järjestelyistä vastaa brittiläinen Westgrade Group Ltd.

– Suomen kaivamattoman tekniikan yhdistys FiSTT on tehnyt pitkään töitä saadakseen tämän konferenssin Suomeen. Alan edellisestä pohjoismaisesta konferenssista on aikaa peräti kaksikymmentä vuotta. Suomella on myös paljon annettavaa, sillä olemme globaalistikin no-dig-tekniikan kärkiosaajia, sanoo asiantuntija Jari Kaukonen Kaukotek Oy:stä. Kaukonen on alan kansainvälisen kattojärjestön ISTT:n hallituksen puheenjohtaja.

– Olemme todella kiitollisia Jari Kaukosen aktiivisesta toiminnasta alansa kansainvälisessä järjestössä. Hänen työpanoksensa ei tuo ainoastaan liiketoimintaa koronan kurittamalle tapahtuma-alallemme vaan luo myös aivan uusia mahdollisuuksia kaivamaton tekniikan suomalaisosaajille, sanoo kongressipäällikkö Paula Blomster Messukeskuksesta.

No-Dig-konferenssi on suunnattu alalla työskenteleville insinööreille, suunnittelijoille, urakoitsijoille ja operaattoreille sekä alaa seuraaville päättäjille ja viranomaisille.

Konferenssissa näkee uusimmat tekniikat ja innovaatiot ja pääsee verkostoitumaan kansainvälisesti. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa suuntaporaus- ja junttauslaitteistoihin, putkileikkureihin, kuvauslaitteistoihin, putkiin ja sujutusmateriaaleihin, puhdistuslaitteistoihin ja alan konsultointipalveluihin. Ohjelmaan kuuluu myös työmaavierailuja työnäytöksin. Opiskelijoille tarjotaan Masterclass-kursseja keskeisistä tekniikoista, kuntotutkimuksista ja ympäristövaikutusten arvioinnista.