Kai Jyrkiäinen, kuva: Vahanen-yhtiöt

Kai Jyrkiäinen korjausrakentamisen kehityspäälliköksi Vahasen suunnittelupalveluihin

Diplomi-insinööri Kai Jyrkiäinen on nimitetty Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n korjausrakentamisen kehityspäälliköksi Tampereelle 9.8.2021 alkaen. Hän tulee Vahaselle projektipäällikön tehtävistä Rambollilta. 

Kai Jyrkiäinen, kuva: Vahanen-yhtiöt

Tampereen teknillisestä yliopistosta valmistunut Jyrkiäinen on aiemmin toiminut projektipäällikkönä rakenteiden korjaussuunnitteluun ja tutkimukseen liittyvissä projekteissa. Hän on ollut mukana lukuisissa vaativissa korjausrakentamisen hankkeissa Tampereen seudulla ja muualla Suomessa, joista viimeisimpiä on Hervannan uimahallin vasta valmistunut peruskorjaus.

– Mielestäni on tärkeää kehittää varsinkin tiedonhallintaa ja -hakua helpottamalla ja automatisoimalla omien projektiarkistojen hyödyntämistä lisäämällä sinne riittävästi metatietoja. Vahasen pitkän historian aikana projekteista on kertynyt paljon tietoa, ja sen pitää olla koko organisaation löydettävissä, koska se nopeuttaa käytännön työtä. Jatkuva oppiminen, tietomallinnus ja tiedon jakaminen ja hallinta tulevat olemaan isossa roolissa kehityspäällikön tehtävissä, Jyrkiäinen sanoo.

– Jyrkiäisen tehtävänä on vahvistaa Vahasen korjausrakentamista tekevien yksiköiden eli korjaussuunnittelun, hybridirakentamisen ja Hämeenlinnan sekä tutkimus- ja laboratoriotoiminnan tehokkaampaa integrointia ja yhteistyön organisointia. Tavoitteenamme on luoda vahvasti digitalisaatioon ja tutkittuun tietoon nojaava osaamispooli ja kehittää erityisesti arvorakennusten ja uusimpien toimialojemme teollisuuden ja infrarakenteiden korjaukseen tarvittavia menettelyjä, toteaa Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n toimitusjohtaja Ahti Rantonen.