Kaartin lasaretti. Kuva: Tuomas Uusheimo

Kaartin lasaretin korttelin myynti käynnistyy

Senaatti-kiinteistöt avaa tarjouskilpailun Helsingin Hietalahdessa sijaitsevasta Kaartin lasaretin korttelikokonaisuudesta. Kaartin lasaretti myydään nykyisellä voimassa olevalla kaavalla ja käyttötarkoituksella.

Kaartin lasaretti. Kuva: Tuomas Uusheimo

Kaartin lasaretti myydään, koska valtion tarpeet ja tilojen käyttö kohteessa on päättynyt. Valtion kiinteistöstrategian mukaan valtiolle tarpeettomista kiinteistöistä voidaan luopua ja omistukseen sidotut pääomat vapautetaan valtion muihin tarpeisiin. Kohde on toiminut aikoinaan sotilassairaalana sekä opetus- ja laboratoriokäytössä ja viimeisempänä rakennukset toimivat virastokäytössä. Kaartin lasaretin leivintuvassa toimii edelleen päiväkoti, mutta muut rakennukset ovat tyhjillään.

Tällä hetkellä kohteen toimintamahdollisuudet määrittelee voimassa oleva YH-kaava, joka sallii rakennukset hallinto- ja virastokäytössä. Kaavoittajan mukaan tulevaisuudessa koko kortteliin voitaisiin kuitenkin joustavasti osoittaa mo­nenlaista toimintaa, esimerkiksi toimisto-, liike-, palvelu- tai kulttuuritilaa sekä näiden yhdistel­miä. Liiketilaksi lasketaan myös hotelli. Asuminen ei olisi mahdollista, ei myöskään pal­velu-, opiskelija- tai muu erityisasuminen.

”Kohde tarjoaa paljon kehittämisen mahdollisuuksia ja tällaista ainutlaatuista historiaa huokuvaa korttelikokonaisuutta ei usein ole tarjolla. On hienoa, että voimme myynnin myötä mahdollistaa kohteen kehittämisen sekä sen käytön myös tulevaisuudessa,” toteaa myynnistä vastaava Senaatin myyntipäällikkö Jenna Kiukkonen.

Ostajaehdokkailla on mahdollisuus jättää kohteesta tarjous 4.3.2020 klo 15.00 asti.