K6-toimistorakennuksen modernit tilat mahdollistavat nykyaikaiset, joustavat työskentelymuodot. Kuva: Mikael Lindén
Lue lisää Projektiuutisten artikkelista Valtion toimistokeskittymä Lintulahden alueella laajeni

K6-toimistotalolle LEED-kultaa

Skanskan kehittämä ja rakentama K6-toimistotalo on saanut kultatason LEED®-ympäristösertifikaatin. K6 sijaitsee Helsingin Lintulahdessa Sörnäisten rantatien kupeessa osoitteessa Kaikukatu 6.

K6-toimistorakennuksen modernit tilat mahdollistavat nykyaikaiset, joustavat työskentelymuodot. Kuva: Mikael Lindén
Lue lisää Projektiuutisten artikkelista Valtion toimistokeskittymä Lintulahden alueella laajeni

Rakennuksessa on noin 12 000 neliömetriä modernia toimistotilaa, ja se valmistui elokuussa 2019. Senaatti-kiinteistöt omistaa rakennuksen, joka on osa sen kampusaluetta Sörnäisissä.

K6:lle myönnettiin kultatason LEED-ympäristösertifikaatti erityisesti keskeisen sijainnin ja sen myötä hyvien kulkuyhteyksien ja lähipalveluiden ansiosta.

Kultatasolle pääsyssä auttoivat myös hyvä energiatehokkuus, terveellisten ja ympäristötehokkaiden materiaalien käyttö sekä laadun takeena ollut kattava toiminnanvarmistus eli teknisten järjestelmien laajamittainen testaaminen ja tarkka kuvaaminen sen varmistamiseksi, että rakennus toimii suunnitellulla tavalla.

Gullichsen Vormala Arkkitehtien suunnittelemalle K6:lle on tavoiteltu LEED-sertifikaatin uusimman version kultatasoa jo hankkeen alusta alkaen. Älykkään suunnittelun ansiosta esimerkiksi vedenkulutusta on saatu vähennettyä 37 prosentilla suhteessa vastaavan toimistorakennuksen tavanomaiseen tasoon. Tämä on saavutettu valitsemalla vesipihejä vesikalusteita eli huomiota on kiinnitetty hanojen, suihkujen ja wc-istuimien virtaamiin, jotka ovat mahdollisimman pienet kuitenkin käyttömukavuus huomioiden. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä on hyvin energiatehokas.

”LEED-sertifiointijärjestelmää päivitetään jatkuvasti ja se auttaa meitä asettamaan ympäristötehokkuustavoitteemme korkealle. LEED-sertifioinnin avulla voimme ohjata suunnitteluamme esimerkiksi kohti Skanskan kestävän kehityksen tavoitteita, joissa varsinkin hiilineutraalius on keskeinen asia”, kertoo Skanska CDF:n rakennuttajapäällikkö Tuomas Heiska.

i/