Aalto2-museokeskus
Kuva: aalto2.museum

Jyväskylän Aalto2-museokeskus avautuu pian

Jyväskylän Ruusupuistoon 27.5.2023 avautuva uusi Aalto2-museokeskus yhdistää Alvar Aallon arkkitehtuurin ja muotoilun sekä keskisuomalaisen kulttuuriperinnön uudeksi kokonaisuudeksi.

Kuva: aalto2.museum
Kuva: aalto2.museum

Aalto2 koostuu Alvar Aalto -museosta ja Keski-Suomen museosta sekä näiden välille valmistuneesta uudisosasta, joissa on tilaa yhteensä noin 5000 neliötä.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 16 miljoonaa euroa, josta Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustus on 4,1 miljoonaa euroa.

Peruskorjattu Alvar Aalto -museo avaa ovensa useamman vuoden tauon jälkeen. Museoon on tehty korjauksia rakenteisiin, talotekniikkaa on uusittu ja tiloihin on tehty muutoksia palvelemaan uudistuvaa Aalto2-kokonaisuutta.

Keski-Suomen museon ja Alvar Aalto -museon välisestä Aalto2:n nivelosasta järjestettiin vuonna 2015–2016 kansainvälinen ideakilpailu, johon tuli lähes 700 ehdotusta ympäri maailman. Kisan voitti Arkkitehtitoimisto A-Konsultit. Toimisto on suunnitellut myös kummankin museon peruskorjaukset. 

Uuden nivelosan aulatilat, museokauppa ja kahvila madaltavat kynnystä tutustua museokeskukseen ja sen näyttelyihin.

– Aalto2:n arkkitehtuuri ja näyttelyt tarjoavat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua arkkitehti Alvar Aallon kasvuympäristöön, suunnitteluideoihin ja toteutuksiin autenttisessa ympäristössä, Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh sanoo.