Woodlyn hallitukseen kuuluvat nyt Marko Parkkinen, Hanna Liiri, Jaakko Kaminen sekä uusina Jorma Ollila ja Lauri Rosendahl.

Jorma Ollila ja Lauri Rosendahl Woodlyn hallitukseen

Woodlyn hallitukseen kuuluvat nyt Marko Parkkinen, Hanna Liiri, Jaakko Kaminen sekä uusina Jorma Ollila ja Lauri Rosendahl.

Woodly Oy:n tavoitteena on olla maailman arvokkain materiaalibrändi. Yhtiö on asettanut strategisiksi tavoitteiksi korvata 15 % fossiilisista muoveista ja vähentää hiilidioksidipäästöjä 100 miljoonalla tonnilla sen kehittämällä puupohjaisella, hiilineutraalilla ja kierrätettävällä muovimateriaalilla vuoteen 2035 mennessä.

– Ilman riittävän laajamittaista käyttöä Woodlyn kaltaisten innovaatioiden hyödyt ympäristölle ja yhteiskunnalle eivät toteudu. Siksi on yhtä tärkeää ymmärtää ja suunnitella miten uusi innovaatio skaalautuu kuin miten se toimii. Olemme innoissamme tästä seuraavasta vaiheesta ja voidessamme vahvistaa hallitusta kahdella uudella jäsenellä – Jormalla ja Laurilla. Heillä on poikkeuksellisen monipuolista kokemusta ja ymmärrystä sekä liiketoiminnan skaalaamisesta ja globaaleista kuluttajamarkkinoista että pääomamarkkinoista, Woodly Oy:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Marko Parkkinen sanoo.

Jorma Ollila on Miltton Groupin hallituksen puheenjohtaja ja Otava Oy:n hallituksen jäsen. Ollila on myös Perella Weinberg Partnersin hallituksen jäsen. Ollilalla on yli 40 vuoden kokemus liike-elämässä. Hän toimi öljy-yhtiö Shellin hallituksen puheenjohtajana vuosina 2006–2015 ja Nokia Oyj:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 1999–2012 ja toimitusjohtajana vuosina 1992–2006. Maaliskuusta 2013 maaliskuuhun 2018 saakka Ollila oli Outokummun hallituksen puheenjohtaja. Menestyksekkään uran yritysjohtajana tehneellä Ollilalla on lisäksi ollut lukuisia muita hallitusjäsenyyksiä.

Lauri Rosendahl on toiminut vuodesta 2016 alkaen Nasdaqin neljän Pohjoismaisen pörssin hallituksen puheenjohtajana. Hän toimi Nasdaq Tukholman toimitusjohtajana vuodesta 2016 ja oli Nasdaq Nordicin toimitusjohtaja vuosina 2016–2019. Hän toimi Nasdaq Inc:n (NDAQ) laajennetun johtoryhmän jäsenenä vuosina 2013–2020. Rosendahl toimi myös Helsingin Pörssin toimitusjohtajana toukokuusta 2009 maaliskuuhun 2016 asti.

Marko Parkkinen jatkaa Woodlyn hallituksen puheenjohtajana ja Hanna Liiri (Besodos Investors Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen sekä Spinnova Oyj:n hallituksen jäsen) jatkaa hallituksen jäsenenä. Yhtiön edustajana hallituksessa toimii Woodly Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kaminen.