Kuva: s-kanava.fi

Joensuun Kimmel-hotellia uudistetaan 19 miljoonalla eurolla

Kuva: s-kanava.fi

– Pohjois-Karjalan maakunnan matkailu on polkenut paikallaan vuosikymmenen: majoitusvuorokausien määrä on vuositasolla pysytellyt noin 500 000:ssa. Pohjois-Karjalan alueellisen matkailuorganisaatio Visit Karelian tavoitteena on tuplata maakunnan yöpymismäärä vuoteen 2030 mennessä. Myös PKO:n strategiassa matkailu on yksi kasvukärjistä, ja meidän tavoitteenamme on tuplata yöpyjämäärä PKO:n hotelleissa. Uudistuva Kimmel on tässä keskeisessä roolissa, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Kimmeliin tulevaan uuteen kokousmaailmaan sopii 13 eri kokousryhmää tai lähes 600 henkeä. Isoin tila mahdollistaa 350–400 hengen tapahtumat. Hotellin huonemäärä kasvaa seitsemällä 237:ään. Hotelliin tulee parturi-kampaamo, hemmotteluhoitola ja iso kuntosali. Alustavan arvion mukaan uudistustyöt aloitetaan joulukuussa 2020. Valmista arvioidaan olevan alkukeväästä 2022.

Lisäksi PKO rakentaa yhteistyökumppanien kanssa Nurmeksen Bomban talosta ympärivuotisen karjalaisuuden tapahtumatalon. Tavoitteena on Bomban alueen kansainvälistyminen ja ohjelmapalvelutarjonnan monipuolistaminen.

– Olemme solmineet Villi Pohjolan kanssa yhteistyösopimuksen, jonka myötä saamme Nurmeksen lisäksi koko Järvi-Suomen alueelle lisää kansainvälisiä matkailijoita, PKO:n matkailu- ja ravitsemiskaupan vt. toimialajohtaja Antti Varis sanoo.

– Kansainvälinen matkailija hakee luontoarvoja, puhtautta, raikkautta, turvallisuutta, viileyttä ja mökkiunelman maisemaa. Bombalta löytyy kaikkea tätä. Täältä pystymme palvelemaan entistä paremmin myös muuta Järvi-Suomen aluetta kuten Pohjois-Savoa ja Kainuuta, Villin Pohjolan toimitusjohtaja Sami Päivike sanoo. Villi Pohjola Oy on osa Lomarengas-konsernia.

Villi Pohjola aloittaa ohjelmapalvelutoiminnan Bomballa 1.1.2021, ja 1.5.2021 lähtien Villi Pohjola vuokraa käyttöönsä kaikki karjalaiskylän 50 huonetta. Ulkomaisia matkanjärjestäjiä palvellessaan Villi Pohjola hoitaa ohjelman suunnittelun, logistiikan hallinnan, palvelun tason, alihankkijoiden hallinnan ja laskutuksen, mikä helpottaa kansainvälisten turistien Suomeen houkuttelemista.