Jesse Paakkari

Jesse Paakkari LVIA-suunnittelun johtajaksi Vahaselle

DI Jesse Paakkari on nimitetty Vahanen Talotekniikka Oy:n suunnittelujohtajaksi 2.8.2021 alkaen. Paakkari tuo Vahaselle vankkaa näkemystä vastuullisesta talotekniikasta ja kokemusta esimerkiksi Helsingin keskustan arvokkaista maamerkkikiinteistöistä.

Jesse Paakkari

Paakkari valmistui energia- ja LVI-tekniikan diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2013 ja on sen jälkeen työskennellyt muun muassa Rambolliin yhdistyneessä Projectus Team Oy:ssä ja Granlundilla. Hänellä on vaativan IV-suunnittelun sekä uudis- että korjausrakentamisen FISE-pätevyydet.

Paakkari on viime vuosina keskittynyt Helsingin keskustan maamerkkikiinteistöjen haastavien saneerausten taloteknisiin ratkaisuihin. Hän on ollut asiantuntijana mukana muun muassa Oopperatalon balettioppilaitoksen uusien tilojen suunnittelussa, mitoittamassa ja olosuhdesimuloimassa Amos Rex -museon energian käyttöä ja taloteknisiä järjestelmiä sekä laskemassa Helsingin keskustakirjasto Oodin hiilijalanjälkeä.

– Vahasella tärkein tehtäväni on laajentaa energiapuolen vastuullisuuden palvelukonseptiamme. Haluamme kasvattaa talotekniikan yksikköä kannattavasti ja tarjota asiakkaillemme entistä tarpeenmukaisempia palveluita. Panostamme sinne, missä asiakkaamme tarvitsevat panostusta, ja tuotamme hyvää sisäilmaa sinne, missä sitä tarvitaan. Jos ajatellaan vastuullisuutta talotekniikan näkökulmasta, rakenteiden kautta voi tuottaa kertaratkaisun, mutta energian käyttö on jatkuvaa, ja sitä voimme kehittää vastuullisemmaksi asukkaiden olosuhteista tinkimättä, Paakkari sanoo.

– Suunnittelujohtajana Jesse yhdistää LVIA-suunnitteluun vastuullisuuden ja tuo oman merkittävän osaamisensa energiankäytön ja hiilijalanjäljen vähentämiseen kasvattaen yrityksemme vastuullisuutta käyttäjien sisäilmaolosuhteista tinkimättä, sanoo Vahanen Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Asko Laune.