YIT Järvenpään Bulevardikortteli

Järvenpään Bulevardikorttelin rakentaminen alkaa keväällä

YIT Järvenpään Bulevardikortteli

Järvenpään ydinkeskustassa lähellä juna-asemaa sijaitsevan Bulevardikorttelin rakentaminen käynnistyy keväällä 2021. Osuuskauppa Perhelänä aikanaan tunnettu kortteli on Järvenpään keskustan kärkihanke ja tärkeässä roolissa kaupungin koko keskusta-alueen kehittämisen kannalta.

YIT:n mukaan Bulevardikortteli on uudenlainen ja urbaani yhdistelmä laadukasta asumista, toimitilaa aseman vieressä, elämää helpottavia palveluita, viihdettä ja kohtaamispaikkoja kaikille kaupunkilaisille.

– Kortteli muodostuu kolmesta asuinrakennuksesta, joihin tulee yhteensä yli 300 asuntoa. Maamerkkinä toimii 20-kerroksinen asuntojen tornitalo, ja lisäksi asuntokokonaisuuteen kuuluu kaksi matalampaa kerrostaloa. Toimistotilaa on noin 7 000 kerrosneliön verran ja liiketiloja yhteensä noin 6 000 kerrosneliötä. Rakennukset yhdistää toisiinsa viihtyisä pihakansi ja korttelin alle rakennetaan pysäköintihalli noin 85 autolle. Kokonaispinta-alaa korttelissa on yhteensä 30 500 kerrosneliötä, kertoo yksikönjohtaja Tero Karislahti YIT:ltä.

Korttelin arkkitehtisuunnittelusta vastannut Aihio Arkkitehtien Timo Meuronen visioi.

Bulevardikorttelin olevan keskeinen ja näkyvä osa kaupungin keskustaa, joka nivoo yhteen niin kauppalan historiaa kuin tulevaisuuden Järvenpäätä.

– Vaikka rakennuksissa on korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa korttelin jalusta, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida sekä ympäristö että historia, hän toteaa.

Asuntojen suunnittelussa ja rakennusten massoittelussa on otettu huomioon erityisesti luonnonvalo. Pihakansi istutuksineen ja oleskelualueineen tuo vehreyttä ja viihtyisyyttä rakennusten keskelle.

Järvenpään kaupungin odotukset hanketta kohtaan ovat korkealla.

– Viimeistään koronan mukanaan tuomat ilmiöt haastavat kehittämään kaupunkien keskustoja uudelta pohjalta. Kortteliin tuleva asukkaiden kohtaamispaikka, josta saa kaupungin palvelut, on tästä hyvä esimerkki. Tämä on hyvä lähtölaukaus kaupungin keskustan uudistumiselle, jonka yhdessä teemme, sanoo kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

– Iloisena olen seurannut hankkeen etenemistä tähän vaiheeseen. Hankkeen tuore ja raikas ilme kuvastaa hyvin Järvenpään tulevaa keskustakorttelia, jonka laadukkaat palvelut ja julkiset tilat sekä moderni asuminen nostavat Järvenpään keskustan toimintaympäristön uudelle tasolle, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

Ensimmäisiin asuntoihin päästään muuttamaan syksyllä 2022, ja koko kortteli on valmis noin vuonna 2025.