Kuva: hitachiabb-powergrids.com

Hitachi ABB Power Grids on uusi vihreän sähköverkon jättiläinen

Kuva: hitachiabb-powergrids.com

Hitachilla on 80,1 prosentin osuus uudesta yhteisyrityksestä, ABB:llä 19,9 prosentin osuus.Yhteisyrityksen liiketoiminnan volyymi on noin 10 miljardia Yhdysvaltain dollaria eli noin 9 miljardia euroa. Uuden yhteisyrityksen hallituksen puheenjohtajana toimii Hitachin Executive Vice President Toshikazu Nishino ja pääjohtajana Claudio Facchin. Yhteisyrityksen pääkonttori on Zurichissä Sveitsissä.Hitachi ABB Power Gridson työllistää noin 36 000 henkilöä yli 90 maassa.

Suomessa Hitachi ABB Power Gridsin toimitusjohtaja on Matti Vaattovaara. Hän on aiemmin johtanut Suomen ABB:n Power Grids -divisioonan myyntiä ja markkinointia sekä vastannut liiketoiminnasta energia- ja verkkoyhtiöille sekä liikennesektorin asiakkaille. Uusi yritys työllistää Suomessa 570 henkilöä 11 paikkakunnalla.

”Hitachin johtavat digiteknologiat yhdistettynä maailmanluokan sähköverkkoratkaisuihin auttavat meitä toimimaan aktiivisesti energiajärjestelmien globaalissa murroksessa kohti hiilineutraaliutta ja kestävän energian tulevaisuutta. Dynaamisemman sähköverkon mahdollistavat älykkäät ratkaisut edistävät myös YK:n kestävän kehityksen tavoitetta 7, jolla pyritään kohtuuhintaiseen, luotettavaan ja puhtaaseen energiaan”, Toshikazu Nishino sanoo.

Yhteistyö Hitachin kanssa edistää ABB:n mukaan uuden yhteisyrityksen laajentumismahdollisuuksia useilla alueilla kuten liikenne, älykkäät kaupungit, teollisuus, energian varastointi ja datakeskukset. Yhteistyö tarjoaa ABB:lle myös rahoitusmahdollisuuksia ja mahdollisuuden päästä Japanin markkinalle.

”Hitachin tarjoamat synergiaedut ja pääsy uusille ja kasvaville markkinoille auttavat siirtämään Power Gridsin seuraavaan kehitysvaiheeseen ja vahvistavat yhtiön johtoasemaa entisestään”, ABB:n talousjohtaja ja Hitachi ABB Power Gridsin hallituksen jäsen Timo Ihamuotila sanoo.

”Hitachi tuo pitkän tähtäimen sitoutumista yritykseen, mikä vahvistaa Hitachin ja ABB:n välistä liikekumppanuutta”, Ihamuotila toteaa.

”Yritysten teknologisten vahvuuksien yhdistäminen tuo meille uusia markkinamahdollisuuksia ja antaa meille keinoja tarjota suurempaa lisäarvoa asiakkaille”, Hitachi ABB Power Gridsin pääjohtaja Claudio Facchin sanoo.

”Olemme sitoutuneet edistämään kestävän energian tulevaisuutta innovatiivisilla ja digitaalisilla teknologioillamme haluttuna kumppanina vahvempien, älykkäämpien ja vihreämpien sähköverkkojen rakentamisessa”, Facchin sanoo.