Hilti: Eksoskeleton EXO-01

Rakennusala on yksi aloista, jotka voivat eniten hyötyä eksoskeletoneista. Hilti on aloittanut yhteistyön kansainvälisen biomekaniikkayritys Ottobockin kanssa tavoitteenaan kehittää korkealaatuisia ja innovatiivisia ratkaisuja rakennusalalle. Ensimmäinen yhteinen tuote, EXO-01, tuodaan Suomen markkinalle tammikuussa 2021.

EXO-01 on suunniteltu vähentämään käsien ja olkapäiden kuormitusta rinnan yläpuolella työskenneltäessä, mikä mahdollistaa näiden työvaiheiden pidempikestoisen suorittamisen ilman väsymistä. Tukiranka tukee työntekijän terveyttä vähentämällä fyysistä rasitusta, ehkäisemällä vammojen syntyä ja pidentämällä työuria.

Sairauspoissaolojen väheneminen ja työn tuottavuuden parantuminen tuottavat selkeitä liiketoimintahyötyjä. Eksoskeletonit ovat yksi rakennusalan tulevaisuuden trendi, ja EXO-01 on ensimmäinen nimenomaan rakennusalan tarpeisiin suunniteltu laite. EXO-01 on passiivinen avustinjärjestelmä, joka toimii mekaanisella periaatteella ja painaa täysin käyttövalmiina vain 1,99kg.

Lisätietoa: hilti.com