Kuva: Misa Kannos

Hemsö ostaa sairaalakiinteistön Kuusankoskelta

Hemsö ostaa Kuusankoskella sijaitsevan Kymenlaakson psykiatrisen sairaalan tontteineen Kymsote-Kiinteistöiltä. Kiinteistö säilyy Kymsoten käytössä 20 vuoden pääomavuokrasopimuksella. Kaupan arvo on 13,7 miljoonaa euroa.

Kuva: Misa Kannos

Nykyään Kouvolan kuuluvalla Kuusankoskella sijaitsevan sairaalan pinta-ala on 8800 neliömetriä. Vuonna 2006 valmistuneessa sairaalassa toimii viisi aikuispsykiatrista osastoa, nuorisopsykiatrian osasto, lastenpsykiatrian osasto ja Kouvolan lastenpsykiatrian poliklinikka sekä toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö.

Hemsö ja Kymsote-Kiinteistöt tekevät tiloista 20-vuotisen pääomavuokrasopimuksen.

Myynnin taustalla on Kymenlaakson sotekuntayhtymä Kymsoten hallituksen toimeksianto selvittää myytäviä sairaala- ja muita kiinteistöjä. Helmikuussa hallitus päätti antaa Kymsote-Kiinteistöille luvan myydä Kymenlaakson psykiatrinen sairaala.

– Kouvolan alue on kiinnostanut meitä jo pidempään tärkeänä maakunnallisena keskuksena. Omistamme psykiatrisen sairaanhoidon kiinteistöjä esimerkiksi Turussa, jossa vuokralaisena on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri. Yhteistyö on ollut sujuvaa, sanoo Hemsön maajohtaja Jarkko Leinonen.

Kouvolan kaupunginvaltuusto päätti syyskuussa, että kaupunki myy useita kiinteistöjään Hemsölle. Noin 100 miljoonan euron arvoisen kaupan eteneminen on vielä auki kaupasta tehtyjen valitusten vuoksi.

Hemsö omistaa Suomessa noin 185 000 neliötä sairaala- ja hoivakiinteistöjä, joihin kuuluu sairaalakohteita muun muassa Turussa ja Oulussa.

Kymsote-Kiinteistöt Oy on Kymsoten konserniin kuuluva yhtiö, joka aloitti toimintansa vuoden 2021 alussa. Kymsote-Kiinteistöjen pääasiallinen tehtävä on omistaa, hallita, rakennuttaa, isännöidä, huoltaa ja ylläpitää Kymsoten kiinteistöjä.