Helsinkiin uusi kielilukio elinkaarimallilla

Myllypuroon tuleva 900 oppilaan Helsingin kielilukio korvaa kielilukion vanhat tilat Itäkeskuksessa. Uusi 4-kerroksinen 8500 bruttoneliön rakennus sisältää myös vapaa-ajan tiloja ja liikuntatiloja kaupunkilaisten käyttöön. SRV:n elinkaarihankkeena toteuttama kielilukio valmistuu loppukesästä 2023.

Hanke toteutetaan elinkaariurakkana, jossa SRV on vastuussa rakennettavan kiinteistön suunnittelusta, toteuttamisesta, ylläpidosta ja huollosta 20 vuoden ajan. Palvelujaksolla valvotaan ja seurataan energiatehokkuuden toteutumista ja pysymistä sekä reagoidaan tarvittaessa. 

Kielilukion suunnittelussa ja materiaalivalinnoissa toteutetaan Hiilineutraali Helsinki 2035 -tavoitteita. Suunnitteluratkaisussa on painotettu energiatehokkuutta ja paikallista uusiutuvan energian tuotantoa lämpöpumpulla ja aurinkopaneeleilla.

Kohteen RTS-ympäristöluokitus on 4 tähteä ja energialuokka A+. Hyvien liikenneyhteyksien äärelle rakentuva uudisrakennus muodostaa kampusalueen Metropolian ammattikorkeakoulun ja rakenteilla olevan Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. 

SRV rakentaa kielilukiota käyttämällä uusiutuvaa tai päästötöntä sähköä tai uusiutuvaa kaukolämpöä. Työmaalla on panostettu myös pölyn- ja kosteudenhallintaan. 

– On hienoa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden elinkaariviisaita oppimisympäristöjä. Rakennustyöt työmaalla ovat edenneet hienosti aikataulussa, kertoo yksikönjohtaja Saku Kosonen SRV:ltä.

– Uudessa kielilukiossa opiskelijoiden käytössä ovat pedagogisesti monipuoliset, tarkoituksenmukaisesti mitoitetut ja joustavat tilat, jotka edistävät toimintaa ja takaavat oppijoille hyvän ympäristön oppia ja kasvaa, Helsingin kielilukion rehtori Sanna Manner sanoo.