Kuva: Senaatti-kiinteistöt, Sami Saastamoinen

Helsingin Kulttuurihub osti Kulttuuritalon

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Kulttuurihub Oy ovat allekirjoittaneet osakekaupan Kulttuuritalosta ja siihen liittyvästä entisestä kotitalousopettajaopistosta. Kauppahinta oli noin 11,5 miljoonaa euroa.

Kuva: Senaatti-kiinteistöt, Sami Saastamoinen

Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu Kulttuuritalo, joka tunnetaan legendaarisena ja monipuolisena konsertti- ja kongressitilana. Lisäksi kohteeseen kuuluu Kulttuuritalon toimistosiipi ja kotitalousopettajaopiston rakennus, jotka ovat pääosin toimistotilaa sekä näiden väliin rakennettuja maanalaisia arkistotiloja. Molemmat tilat on rakennushistoriallisesti suojeltu.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Kulttuuritalolle ostajan, jolla on kyky, into ja resurssit tällaisen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan sekä tapahtumatoiminnallisesti merkittävän kohteen omistamiseen ja kehittämiseen. Uuden omistajan myötä Kulttuuritalo on varmasti täynnä elämää ja tapahtumia myös jatkossa, sanoo Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Helsingin Kulttuurihub Oy on vuonna 2021 perustettu yritys. Sen toimialaksi on merkitty liikkeenjohdon konsultointi.  Yrityksen hallituksen jäseniä ovat Patrik Sarajuuri ja Veikko Samuli Koivumäki

– Meille Kulttuurihubilla on tärkeää saada vaikuttaa siihen, että Kulttuuritalon arvo ja ainutlaatuinen henki säilyvät ja tapahtumatarjonta on ajankohtainen ja kiinnostava,  Helsingin Kulttuurihub Oy:n toimitusjohtajakin toimiva Patrik Sarajuuri toteaa. 

Kotitalousopettajaoppilaitoksessa nykyisin toimivan Museoviraston Sarajuuri kokee olevan juuri oikea toimija tiloihin. 

– Kulttuurihub saa upealla tavalla yhdistää menneen ja nykyisen tarjoamalla tilat Museovirastolle ja Kulttuuritalolle. Tällä hetkellä Museoviraston sopimus on voimassa 2025 syksyyn saakka, ja olemme mielellämme jatkamassa yhteistyötä, Sarajuuri sanoo.