Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy

Helsingin Kruunuvuorenrannan kortteliin rakennetaan Stansvikin Portti

Setlementtiasunnot, Asuntosäätiö, Peab ja Helsingin kaupunki järjestivät kilpailun Laajasalon Kruunuvuorenrantaan rakennettavan korttelin neljän kerrostalon kokonaisuuden suunnittelusta. Voittajatyö on nimeltään Stansvikin Portti, ja sen toteutti Sigge Arkkitehdit Oy, yksi neljästä kisaan kutsutusta toimistosta. 

Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy

Kilpailun tarkoituksena oli löytää kaupunkikuvaltaan korkeatasoinen ja teknisiltä ratkaisuiltaan toteutuskelpoinen ratkaisu korttelikokonaisuuden toteuttamiseksi. Tuomaristo kiinnitti arvioinnissaan huomiota kaupunkikuvallisten, arkkitehtonisten, toiminnallisten, teknisten ja taloudellisten vaatimusten tasapainoiseen ratkaisuun sekä ehdotusten kehityskelpoisuuteen. 

Tuomariston mukaan voittajaehdotuksen vahvuuksia olivat tasapainoisuus, rakennusmassojen hienovarainen porrastus sekä sisäpihan julkisivumateriaalin jatkamisen osaksi parvekkeita. Asuntojen suunnittelussa on monia erinomaisia ja laatua lisääviä ratkaisuja, ja ehdotuksen tilasuunnittelua pidettiin kilpailun parhaana. Ehdotus soveltuu hyvin kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon ja on toteutettavuudeltaan ammattitaitoisesti suunniteltu, tuomaristo totesi.

– Voittanut työ vastasi parhaiten kilpailuohjelman tavoitteisiin. Jatkosuunnitteluohjeilla saadaan toteutettua korkeatasoinen kortteli Kruunuvuorenrantaan, kertoo tuomariston puheenjohtaja, Peabin asuntorakentamisen yksikönjohtaja Kari Kuittinen.