GRK korjaa Lappeenrannan ja Luumäen välistä rataosuutta

GRK on valittu pääurakoitsijaksi peruskorjaamaan Lappeenrannan ja Luumäen välistä rataosuutta. Työn tilaaja on Väylävirasto, ja sopimuksen arvo on noin 16 miljoonaa euroa. Urakka alkaa nyt ja valmistuu marraskuussa 2023. 

GRK:n ratahanke sijoittuu Luumäen kunnan ja Lappeenrannan kaupungin alueelle. Urakan päätyövaiheita ovat muun muassa radan tukikerroksen uusiminen ja tähän liittyvät rata- ja maarakennustyöt noin 28 kilometrin pituudelta.

– Rata on vilkkaasti liikennöity, joten ajoitamme työt siten, että niistä on mahdollisimman vähän haittaa radankäyttäjille. Vaativimmat työt tehdään kesäviikonloppuisin ja yöaikaan, sanoo GRK Infra Oyj:n työpäällikkö Toni Jauho

Urakka on monipuolinen, sillä siihen kuuluu muun muassa siltojen korjaustöitä, massanvaihtoja, ratarumpujen uusimista ja rakennekerrosten sekä kaarreoikaisujen rakentamista. 

– Lisäksi uusimme routasuojauksia ja teemme niitä lisää. Vaativinta urakassa ovat louhintatyöt, joita tehdään useassa kohtaa liikennöidyn sähköradan lähettyvillä, Jauho toteaa.

GRK:lla on myös Rauhan aseman ja Imatran tavara-aseman välille sijoittuva noin 25 miljoonan euron arvoinen, vuosille 2019–2023 ajoittuva urakka, jossa on kaksoisraiteen ja meluesteiden rakentamista sekä useita siltakohteita.