Kuva: Pixabay

Green Building Week patistaa toimiin CO2-päästöjen alentamiseksi

Kuva: Pixabay

Suomessa kampanjan järjestää Green Building Council Finland ja sen yli 170 kiinteistö- ja rakennusalaa edustavaa jäsenorganisaatiota. Kampanjan lähettiläänä toimiiSitran yliasiamies Jyrki Katainen.

Teemaviikko peräänkuuluttaa nopeita toimia rakennetun ympäristön hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Green Building Council Finlandin mukaan yli kolmasosa Suomen kasvihuonekaasupäästöistä syntyy rakennuksista ja rakentamisesta.

Tänä vuonna 10 vuotta täyttävä Green Building Council Finland on julkistanut vuoden 2020 ratkaisun vuodeksi ja kannustaa kiinteistö- ja rakennusalaa ryhtymään pikaisesti  ratkaisuihin ja tekoihin ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

“Suomessa on jo tehty paljon sen eteen, että tulevaisuutemme rakentuu kestävälle pohjalle, esimerkiksi ottamalla käyttöön kiertotalousratkaisuja. Mutta paljon on kuitenkin vielä tehtävää. Se, miten käytämme maata ja luonnonvaroja, määrittelee, miten hyvin pystymme säilyttämään luonnon monimuotoisuuden ja ratkaisemaan ilmastokriisiä. Hyvällä suunnittelulla, hyödyntämällä kiertotalouden ratkaisuja ja toimintamalleja on mahdollista löytää tasapaino luonnon, luonnonvarojen käytön ja ihmisen toiminnan välille,” Jyrki Katainen sanoo.

Sitra oli aikanaan myös perustamassa Green Building Council Finlandia.

“Green Building Council Finland on rakentanut kanssamme yhdessä ympäristöministeriön kanssa perustaa rakennetun ympäristön kiertotaloudelle. Tätä työtä on ilo olla tukemassa”, Katainen toteaa.

World Green Building Week järjestetään tänä vuonna 11. kerran. Teemaviikkoon osallistuvat Suomessa kaikki Green Building Council Finlandin yli 170 jäsenyritystä ja -organisaatiota. Jäsenet kertovat viikon aikana kestävän rakennetun ympäristön teoistaan tai järjestävät omia tapahtumiaan. Green Building Council Finland järjestää teemaviikon aikana kuusivirtuaalitapahtumaa ja avoimia koulutuksia. Lisäksi WorldGBC tarjoaa päivittäin englanninkielisiä webinaareja kestävän rakennetun ympäristön teemoista.