Granlund Kuopion aluejohtajaTommi Miettinen (vas.) ja Arkkitehtitoimisto ON Oy:n toimitusjohtajaOlli Nieminen.Kuva: Granlund

Granlund osti Arkkitehtitoimisto ON Oy:n 

Granlund on ostanut kuopiolaisen Arkkitehtitoimisto ON Oy:n osakekannan. Kauppa astuu voimaan 1. tammikuuta 2024. 

Granlund Kuopion aluejohtaja Tommi Miettinen (vas.) ja Arkkitehtitoimisto ON Oy:n toimitusjohtaja Olli Nieminen. Kuva: Granlund

Vuonna 2012 perustettu Arkkitehtitoimisto ON Oy on saavuttanut vahvan aseman Kuopion seudulla. Granlund Oy:n Kuopion aluejohtaja Tommi Miettinen sanoo, että hyvämaineinen ja yrityskulttuuriltaan Granlundille sopiva Arkkitehtitoimisto ON Oy on erinomainen vahvistus. Yritys työllistää kuusi henkilöä. 

Yrityskaupalla saavutetaan pitkään suunniteltu tavoite tarjota monipuolisemmin eri suunnittelualojen palveluja paikallisesti. 

– Jatkossa asiakkaamme voivat tilata meiltä talotekniikkasuunnittelun, rakennuttamisen ja valvonnan lisäksi myös arkkitehtisuunnittelua, Tommi Miettinen kertoo. 

Arkkitehtitoimisto ON Oy:n toimitusjohtaja Olli Niemisen mukaan Suomessa on arkkitehtisuunnittelun toimialalla havaittavissa voimakasta keskittymistä, mikä vaikeuttaa pienten paikallisten yritysten selviytymistä markkinoilla. 

– Julkisella puolella referenssivaatimukset ovat kasvaneet – pienet toimijat eivät voi aina vastata näihin vaatimuksiin. Meidän näkökulmastamme ryhtyminen osaksi Granlundia tuo meille toiminnan varmuutta, jatkuvuutta ja suuruuden ekonomiaa, jotka tukevat tekemistämme, Olli Nieminen sanoo.