Vesa Lassila (vas.), Anne Lassila ja Pekka Metsi. Kuva: Granlund

Granlund ostaa mäntsäläläisen Vesi & Watti Oy:n

Granlund Oy on sopinut Insinööritoimisto Vesi & Watti Oy:n osakekannan hankkimisesta. Kauppa tuo konserniin lisää LVI:n määrä- ja kustannuslaskennan osaamista.

Vesa Lassila (vas.), Anne Lassila ja Pekka Metsi. Kuva: Granlund

Vesi & Watti Oy on Mäntsälässä sijaitseva vuonna 2006 perustettu yritys, joka on erikoistunut LVI:n määrä- ja kustannuslaskentaan. Yritys on kehittänyt myös LVI-laskentarekisterin, jonka tietokannassa on määritelty yli 90 000 LVI-työn rakenteet ja menekit.  

– Yrityskauppa Granlundin kanssa tarjoaa mahdollisuuksia LVI-laskennan ja LVI-laskentarekisterin laajamittaiseen kehittämiseen. Tavoitteenamme on helpottaa urakkatarjouslaskentaa, ja jatkossa voimme tarjota asiakkaillemme nykyistä laajemman palvelutarjonnan. Laskentaosaamisen yhdistäminen suunnittelun luomaan dataan lisää hankkeiden kustannustietoisuutta jo suunnitteluvaiheessa, ja antaa rakennuttajille arvokasta tietoa, kertoo Vesi & Watti Oy:n toimitusjohtaja Vesa Lassila.

– Vesi & Watti Oy tuo Granlundille merkittävän lisäyksen LVI:n määrä- ja kustannuslaskentaan, ja vahvistaa talotekniikan laskentapalvelujamme. Kustannuslaskentaa ja -ohjausta kehitetään jatkuvasti. Tavoitteenamme on tuoda kustannustietoa suunnitteluun, hyödyntää tietomalleja laajemmin sekä digitalisoida urakoinnin tarjousprosessit, Granlundin konsernijohtaja Pekka Metsi sanoo.

Vesi & Watti Oy:n yrityskaupan myötä Granlundille perustetaan uusi toimipiste Mäntsälään. Yritys fuusioituu Granlundiin tulevan puolen vuoden aikana, ja asiantuntijat siirtyvät konserniin vanhoina työntekijöinä.