Kuva: Jaana Ahti-Virtanen

FinnBuildissa 27 000 kävijää – pari tuhatta enemmän kuin 2014

Messukeskuksessa 12.-14.10.2016 järjestettiin rakennus- ja talotekniikkatapahtuma FinnBuild yhtä aikaa  InfraExpo, Jäte, Vesi, Ympäristö –tapahtuman sekä ViherTekin ja liikuntapaikkarakentamisen Arenan kanssa. Tapahtumissa vieraili yhteensä lähes 27 000 kävijää, jotka tutustuivat lähes 600:n mukana olleen yrityksen tuotteisiin ja palveluihin, osallistuivat seminaareihin sekä seurasivat yli sataa ajankohtaispuheenvuoroa ja tietoiskua.

FinnBuildin kävijämäärä oli 33 000 vuonna 2012 ja 24 800 vuonna 2014.

”Messuilla oli hyvä vire ja mukana olevat yritykset ovat tehneet paljon kauppaa. Seuraavaa tapahtumaa on myyty vilkkaasti, ja moni tulee mukaan entistä näyttävämmin ensi kerralla”, toteaa myyntiryhmäpäällikkö Riikka Telin Messukeskuksesta.

”Panostimme tällä kertaa voimakkaasti mielenkiintoiseen ja asiantuntevaan ohjelmaan. Messuilla onkin vieraillut paljon päättäjiä, ja näytteilleasettajat ovat kiitelleet laadukasta kävijäkuntaa”, Telin jatkaa.

Torstaina 13.10. illalla järjestetyssä Rakennuslehden ja Messukeskuksen FinnBuild Awards Partyssa jaettiin seitsemän rakennusalan tunnustuspalkintoa. Vuoden rakennustyömaaksi valittiin YIT:n Naantalin voimalahanke ja FinnBuild Highlightseista parhaaksi seuloutui Congrid Oy:n mobiiliratkaisu rakennustuotannon hallintaan. Ensimmäisen Rakentamisen laatuteko -palkinnon saivat YIT:n mestari Aki Ahremaa ja Aren putkimiesporukka. Vuoden nuori RIAlainen on insinööri Mika Hiltunen ja Vuoden nuori RILiläinen asiakkuuspäällikkö Saku Viita-aho. Rakenna viisaasti -palkinto meni Pohjois-Karjalan keskussairaalan M-rakennukselle ja Digitalisaation edistäjä 2016 -palkinto tuotantojohtaja Aleksi Lehtiselle.

Messut huipentuivat ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa rakennustekniikkaa opiskelevien nuorten suunnittelemien puusiltojen koestamiseen. Tehtävänä oli suunnitella ja rakentaa pienoissilta yli 10 metristä puurimaa ja desilitrasta puuliimaa. Kestävimmän sillan suunnitteli ja rakensi Tampereen ammattikorkeakoulun joukkue, joka myös osasi arvioida sillan kestävyyden lähimmäksi toteutunutta. Esteettisimmän sillan palkinto meni tällä kertaa Turun ammattikorkeakoulun joukkueelle.

Tapahtumakokonaisuus järjestetään seuraavan kerran Messukeskuksessa Helsingissä 10.–12.10.2018