Kuva: storaenso.com

Fimpeciltä toteutus­suunnittelu Stora Enson paperikoneen muutoshankkeeseen

Stora Enso ja Fimpec ovat sopineet suunnittelutoimeksiannosta investointiprojektiin, jossa Stora Enson Oulun-tehtaan käytöstä poistettu paperikone PK 6 muunnetaan kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Fimpec teki projektiin esisuunnittelun. 

Kuva: storaenso.com

Stora Enso investoi noin miljardi euroa Oulun-tehtaan käytöstä poistetun paperikoneen muuntamiseksi kuluttajapakkauskartonkilinjaksi. Fimpecin saama toimeksianto sisältää prosessisuunnittelun, tehdassuunnittelun, putkistosuunnittelun, prosessisähkösuunnittelun, rakennussähkösuunnittelun, instrumentointisuunnittelun ja LVI-suunnittelun. 

– Meille tämä on todella tärkeä kauppa, yksi suurimmista koskaan. Se tarjoaa työtä erityisesti Kouvolan-toimipisteen henkilöstöllemme puolentoista seuraavan vuoden ajaksi,  Fimpecin suunnittelupalveluiden johtaja Harri Soininen toteaa.

Fimpec teki jo investointipäätöstä edeltäneen esisuunnittelun, ja Fimpecillä on pitkä historia yhteistyöstä sekä Stora Enson että Oulun-tehtaan kanssa. 

– Vastasimme toteutussuunnittelusta ja rakennuttamispalveluista, kun Oulun tehtaan toinen paperikone (PK 7) muunnettiin tuottamaan aaltopahvin pintakartonkia eli kraftlineria vuonna 2021 valmistuneessa investoinnissa. Lisäksi tehdas ja sen koneet ovat meille tuttuja jo aikaisemmaltakin ajalta, sillä olimme suunnittelemassa nyt muunnettavaa paperikonetta 1990-luvun alkupuolella ja aikaisemmin muunnettua 1990-luvun loppupuolella, Soininen kertoo. 

Uudella kartonkilinjalla valmistetaan taivekartonkia ja päällystettyä valkaisematonta kartonkia, ja sen vuosikapasiteetti on 750 000 tonnia.  Uuden linjan kuitupuun kulutus on noin miljoona kuutiometriä vuodessa. Tuotannon muunnetulla koneella arvioidaan käynnistyvän vuoden 2025 alkupuolella.