Byggnadsekonomi on toiminut Helsingin Vuosaaren Aurinkolahteen tulevan Bonavan Sitadelli-korttelin tietomallikoordinaattorina. Kuva: Bonava/byggnadsekonomi.se/fi

Fimpec ostaa Byggnadsekonomi Oy:n

Projektinjohto- ja suunnittelukonserni Fimpec on ostanut espoolaisen tietomallinnusta sekä kustannus- ja aikataulujohtamista tarjoavan Byggnadsekonomi Oy:n sekä sen Ruotsin sisaryhtiön Byggnadsekonomi AB:n.  

Byggnadsekonomi on toiminut Helsingin Vuosaaren Aurinkolahteen tulevan Bonavan Sitadelli-korttelin tietomallikoordinaattorina. Kuva: Bonava/byggnadsekonomi.se/fi

Vuonna 2010 perustettu Byggnadsekonomi tarjoaa rakennusalan tietomalli-, ajanhallinnan ja kustannushallinnan konsultointipalveluita. Yhtiö työllistää yhteensä 15 henkilöä, joista 10 Suomessa ja 5 Ruotsissa. Byggnadsekonomin liikevaihto vuonna 2020 oli 1,6 miljoonaa euroa.

Fimpecin liikevaihto vuonna 2020 oli 25,7 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää 320 asiantuntijaa Suomessa ja ulkomailla. 

Byggnadsekonomi ja Fimpec sanovat haluavansa varmistaa jatkuvan kehityksen ja kasvun mahdollisuudet liiketoiminnoilleen ja henkilöstölleen. Fimpecin mukaan kauppa tuo vahvistusta sen kustannusjohtamisen ja tietomallinnuksen tarjontaan ja Byggnadsekonomin asiakkaat saavat kokonaisvaltaiset projektinjohto- ja suunnittelupalvelut yhdeltä palveluntarjoajalta.

Byggnadsekonomi sulautetaan osaksi Fimpec PMO Oy:tä kesään 2022 mennessä. Byggnadsekonomi AB sulautetaan Fimpec AB:n osaksi.  Byggnadsekonomin toimitusjohtajana toimii sulautumiseen asti Byggnadsekonomin toimitusjohtaja Johan Appelqvist, jonka jälkeen hän jatkaa Fimpecin uuden kustannusjohtamisyksikön johtajana. 

– Byggnadsekonomia perustettaessa meillä oli selkeät tavoitteet. Halusimme näyttää maailmalle, että teknologian avulla voi aidosti tehostaa rakennushankkeiden ohjausta ja ennustettavuutta. Tavoitteet on nyt saavutettu ja yrityskaupan myötä pystymme vahvistamaan ja jatkamaan kehitystä uusin, yhteisin tavoittein Fimpecin kanssa. Fimpeciin sulautuminen on meille luonnollinen jatke yrityksemme ja koko henkilöstömme kehityskaaressa. Yrityskaupan myötä laajennamme palvelutarjontaamme rakennusteollisuuden kaikille osa-alueille kansainvälisesti ja varmistamme, että olemme edelläkävijöitä teknologian hyödyntämisessä jatkossakin, Johan Appelqvist sanoo.

– Byggnadsekonomin yrityskauppa tukee hyvin Fimpecin strategista kasvua niin palveluiden kuin kansainvälistymisenkin osalta, Fimpec Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Hyvönen toteaa.