Kuva: lansensystems.com

Fidelix investoi ruotsalaisyritykseen vahvistaakseen älykkään mittaamisen tarjontaa

Fidelix Holding Oy on ostanut 10. joulukuuta 40% Lansen Systems AB:n osakkeista.

Lansen Systems AB on eurooppalainen anturiteknologiayritys, joka on keskittynyt langattomiin rakennustekniikan antureihin. Lansen Systems AB on kehittänyt ja valmistanut anturijärjestelmiä yli kymmenen vuoden ajan ja kasvanut erittäin nopeasti palvelemaan suuria asiakkuuksia Euroopassa.

Kuva: lansensystems.com

Fidelix haluaa vahvistaa asuinkiinteistöratkaisujen tuoteportfoliota ja palveluvalikoimaa mahdollistaen kiinteistönomistajia täyttämään EU:n asettamat energiatehokkuusvaatimukset. Fidelixin mukaan EU:n energiatehokkuusdirektiivi vaatii huoneistokohtaisten mittalaitteiden asentamisen kerrostaloihin.

”Lansenilla on vaikuttava korkealaatuisten langattomien anturien tuotevalikoima vastaamaan älykkäiden asuintalojen tulevia tarpeita. Olemme iloisia voidessamme jatkaa matkaa yhdessä ja olemme jatkossa entistä vahvempia rakennusten digitalisoinnissa.” sanoo Fidelixin toimitusjohtaja Tero Kosunen.

”Olemme innostuneita saadessamme tilaisuuden syventää yhteistyötä Fidelix Groupin kanssa. Uskomme vahvasti, että Fidelix on meille erinomainen kumppani ja näemme erittäin mielenkiintoisia mahdollisuuksia laajentaa teknologiaa asuinkiinteistöjen omistajille Suomessa ja Ruotsissa. Yhdessä olemme entistä vahvempia rakennusten digitalisoinnissa Euroopan markkinoilla” sanoo Patrick Simpson, yksi Lansenin perustajista.

Yrityskaupalla ei ole vaikutusta Lansenin tai Fidelixin työntekijöihin. Fidelix-konsernin proforma-liikevaihto on yli 40 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on yli 300 henkilöä.