kalasatama
Kuva: cembrit.fi

Cembritistä tuli Swisspearl

Kuitusementtilevyjä valmistavasta tanskalaisesta Cembrit-konsernista tuli osa sveitsiläistä Swisspearl Groupia kesäkuussa 2022. Cembrit tunnetaan jatkossa Swisspearl-nimellä.

Kuva: cembrit.fi

– Hankinta tuo mukanaan useita etuja asiakkaillemme ja kumppaneillemme, jotka voivat jatkossa hyödyntää laajempaa tuotevalikoimaa, parempia innovaatioita sekä entisestään kehitettyä korkeaa palvelutasoamme. Keskitymme edelleen kestävyyteen samalla, kun Swisspearl-nimellä toimiminen tuo mukanaan synergiaetuja eri markkinoilla, Cembrit Oy:n toimitusjohtaja Jari Paukkonen kertoo.

Paukkosen mukaan uusi tuotevalikoima sisältää Cembritin tuotteita, mutta myös paljon uusia julkisivutuotteita, jotka tarjoavat laajan tekstuuri-, väri- ja pintakäsittelyvalikoiman.

Swisspearlin monibrändistrategia on tähän saakka koostunut Cembrit-, Eternit- ja Swisspearl-brändeistä, jotka Swisspearl korvaa nyt yhtenä kansainvälisenä kattobrändinä.

– Cembrit on ollut olennainen osa rakennuskulttuuriamme jo vuosikymmenten ajan, ja materiaalimme on inspiroinut niin arkkitehteja kuin rakentajiakin. Siksi onkin tärkeää, että arvomme ja tavoitteemme säilyvät jatkossakin, emmekä unohda juuriamme, vaikka suuntaammekin kohti menestyksekkäämpää tulevaisuutta. Monien vuosien kokemuksen perusteella rakennamme jatkossakin vankalle perustalle korkean laadun, tinkimättömyyden ja poikkeuksellisten, rakennusalan kestävyyttä edistävien tuotteiden pohjalta, Jari Paukkonen toteaa.

Swisspearlin pääkonttori sijaitsee Sveitsin Niederurnenissa. Bernhard Alpstaegin johtaman perheyrityksen tavoitteena on tuottaa innovatiivisia järjestelmäratkaisuja kattoihin, julkisivuihin, puutarhoihin, sisätiloihin, lattioihin, aurinkoenergiaan ja palontorjuntaan. Konsernilla on tällä hetkellä noin 2400 työntekijää ja 9 tuotantokeskusta Euroopassa sekä myyntitoimistoja 15 maassa.