Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko

Alfarocille 38 000 neliön logistiikkakeskus Tuusulaan

Sisälogistiikan ja varastoinnin ulkoistamispalveluyritys Alfaroc Logistics aikoo laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla ja asettuu syksyllä 2024 uuteen logistiikkakeskukseen Tuusulan Rykmentinpuistoon. Tontin osti ja 38 000 neliön logistiikkakeskuksen rakennuttaa Logicenters. Kiinteistön suunnittelusta ja KVR-urakoinnista vastaa Superion Oy.

Alfaroc logistiikkakeskuksen havainnekuva
Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Rosberg Ikävalko

– Olemme jo pitkään etsineet mahdollisuutta laajentua pääkaupunkiseudulle. Tuusulasta löytyi viimein sopivan kokoinen tontti erinomaisten kulkuyhteyksien päästä, kertoo Alfaroc Logisticsin toimitusjohtaja Tiia Bister.

Alfarocilla on logistiikkakeskus Lahdessa ja toimintaa myös Järvenpäässä, Vantaalla ja Raumalla. Lisätilan tarpeeseen ovat Alfarocin mukaan vaikuttaneet varastoinnin ulkoistamisen suosio, tiukentuneet ympäristövaatimukset ja muutokset maailmantilanteessa.

– Meidän asiakkaamme ovat teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä, maahantuojia sekä verkkokauppoja, joihin kohdistuu suuria ympäristö- ja kustannustehokkuusvaatimuksia. Siksi kysyntä myös ympäristöystävällisille logistiikka- ja varastointipalveluille on kasvanut voimakkaasti, Bister toteaa.

Tuusulaan tulevan logistiikkakeskuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit, ja se lämpenee maalämmöllä. Kohteelle haetaan BREEAM Excellent -ympäristösertifikaattia.

Tuusulalle tonttikaupan arvo oli 5 749 500 euroa. Valmistuttuaan logistiikkakeskus työllistää 100–150 henkilöä, mikä tekee yrityksestä yhden suurimmista logistiikka-alan työnantajista Tuusulassa.

Kiinteistön rakennuttaa Logicenters.

– Meille on tärkeää, että rakennuttamamme kiinteistöt vastaavat niin asiakkaan tarpeita kuin korkeitakin ympäristövaatimuksia. On ilo olla mahdollistamassa kunnianhimoista yritystoimintaa yhdessä Alfaroc Logisticsin ja Tuusulan kunnan kanssa, kertoo Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää.