caverion
Kuva: Caverion.

Caverionin SmartView sai patentin

Caverionin SmartView on alusta, joka kokoaa kiinteistön huoltokirjan, olosuhteiden ja energian hallinnan sekä kiinteistöautomaation analytiikan yhteen. Osa alustan teknologiasta on saanut uuden patentin.

Kuva: Caverion.

Caverionin mukaan patentin on saanut tiedonsiirto anturipilvien ja SmartView-pilven välillä sekä tapa, jolla tiedonsiirto voidaan helposti aktivoida tai deaktivoida.

– Kehitystyömme tavoitteena on auttaa asiakkaitamme optimoimaan kiinteistöjen toimintaa ja säästämään energiaa. Caverion SmartView hyödyntää useita menetelmiä muun muassa sisäilman laadun, lämpötilan ja tilojen käyttöasteen seuraamiseen. Näiden tietojen keräämiseen käytetään erilaisia antureita ja pilvipalveluja, ja Caverion SmartView tuo kaiken tämän saumattomasti yhteen, Caverionin digitalisaatiojohtaja Tuomo Härkönen kertoo.

– Kaikki toiminnot Caverion SmartView´ssa ovat läpinäkyviä, ja huoltoasiantuntijamme voi helposti aktivoida antureita tai poistaa niitä käytöstä. Tällainen ominaisuus on poikkeuksellinen, ja patentti on hieno tunnustus edistykselliselle teknologiallemme ja digitaaliselle osaamisellemme, Härkönen toteaa.