Kerrostalo.
Bonava voitti tonttikilpailun muunneltavien asuntojen ratkaisulla.

Bonava voitti tonttikilpailun uudella muunneltavien asuntojen ratkaisulla

Tampereen kaupunki kilpailutti Kalevassa sijaitsevan, alun perin ryhmärakentamiseen osoitetun vuokratontin uudelleen, kun hanketta suunnitellut yritys luopui siitä vähäisen kysynnän vuoksi. Bonavalla kiinnostuttiin vapautuneesta tontista, sillä yhtiö oli rakentanut samaan kortteliin jo yhden asuinkerrostalon.

Suunniteltuja asuntoja voi muunnella omien tarpeiden mukaan joko rakennusvaiheessa tai myöhemmin. Lisää vaihtoehtoja tuovat elämäntilanteen mukaan joustavat Duo-kodit, joissa kaksi asuntoa voi yhdistää yhdeksi. Suunnitelmalla irtosi voitto Tampereen kaupungin tontinluovutuskilpailussa. Hanke sai nimekseen Tuike.

Uutta Suomessa

Tuikkeen asuntopohjien kaltainen toteutus kerrostalossa on uutta Suomessa. Rakennus muodostuu kolmesta siivestä, joihin kaikkiin voidaan toteuttaa eri kokoisia perheasuntoja. Tiheä ikkunajako mahdollistaa asunnon jakamisen huoneisiin lukuisilla eri tavoilla, joko rakennusvaiheessa tai myöhemmin. Suurin asuntopohja voidaan jakaa jopa kuudeksi huoneeksi ja siten soveltuu vaikkapa monihenkiselle uusperheelle. Sama koti muuntuu myös esimerkiksi perheasunnon ja toimiston yhdistelmäksi tai avaraksi, luksuksen tuntua tuovaksi 2–3 huoneen ratkaisuksi. Asunnot avutuvat jopa kolmeen ilmansuuntaan, mikä on poikkeuksellista kerrostalotuotannossa.