Betonielementtien valmistaja Betonimestarit Oy ja virolainen AS TMB yhdistyvät

Yksi Suomen suurimmista betonielementtien valmistaja, Betonimestarit konserni, fuusioituu eestiläiseen betonielementtien tuottajaan AS TMB:hen. Fuusion tuloksena syntyy yritys, jolla on lähes 100 miljoonan euron suuruinen vuosiliikevaihto ja tehtaita Suomessa, Virossa ja Latviassa.

”Betonimestarit-yritys on nyt AS TMB:n omistajana ja jatkaa toimintaansa kuten ennenkin, eikä liittymisestä seuraa henkilöstön vähentämistä − pikemminkin on lisätyövoiman tarve uusien ideoiden toteuttamiseksi”, kertoi Betonimestarit Oy:ssä, toimitusjohtajana jatkava Seppo Saarelainen. ”Suunnitelmissamme on työstää nopeasti yhteistyömalli, joka olisi hyödyllinen koko konsernille ja auttaisi parantamaan kilpailukykyä − näin jo nyt hyvin toimiva yritys muuttuu tulevaisuudessa vieläkin vahvemmaksi.”

Tähän saakka Betonimestarit-konserni on tuottanut betonielementtejä lähinnä Suomen sisämarkkinoille, mutta nyt on suunnitelmissa laajentaa vientiä myös Ruotsiin ja Norjaan. ” Kumppanillamme on tällä alalla vahva vientikokemus, ja liittyminen antaa Betonimestareille hyvät mahdollisuudet markkinoida tuotantoa tehokkaasti myös ulkomaille”, kertoi Saarelainen.

AS TMB:n hallituksen jäsenen Jaan Lutsin mukaan yrityksestä tulee Baltian maiden ja Suomen markkinoilla toiseksi suurin betonielementtien valmistaja, ollen näin Pohjoismaiden yksi suurimmista elementtitoimittajista ja suunnitelmissa on vahvistaa markkina-asemaa Skandinavian maissa. ”Suomen tilausten täyttäminen pysyy edelleen Suomen yksikön tehtävänä ja jatkossa tulemme tarjoamaan entistä voimakkaammin vientimarkkinoille kokonaispalvelua, elementtitoimituksia suunnittelusta asennukseen.”

AS TMB -ryhmittymään liitetään kaikki neljä Suomen tehdasta, joissa työskentelee yli 250 henkilöä. TMB:n hallituksen jäsen Vallot Manguksen mukaan Suomen tuotantolaatu on erittäin korkea, mikä tekee koko yrityksestä vahvan. ”Suomalaisen teknologian taso on huomiota herättävä. Suomalaiset pystyvät valmistamaan erittäin vaativia betonielementtejä, joita Baltiassa ei ole koskaan tehty. Meillä on paljon oppimista innovatiivisuudesta ja tehokkuudesta”, totesi Mangus.

Suomen kolmanneksi suurin betonielementtien valmistajan, Betonimestarit Oy:n, liikevaihto oli viime vuonna 45 miljoonaa. AS TMB -ryhmän liikevaihto vuonna 2015 oli 44 miljoonaa euroa. Yritykseen kuuluvat myös teräsbetonielementtejä valmistavat, asenna ja myynti tytäryhtiöt OÜ TMB Elements Virossa, SIA TMB Elements Latviassa ja Bygg Element Sverige AB Ruotsissa. Kaupan hintaa eikä omistusosuuksia osapuolet eivät kerro julkisuuteen.